Πριν από περίπου μία εβδομάδα ο αμυντικός της Βερόνα, Εμανουέλε Πεσόλι έβαλε ένα τέλος στην απεργία πείνας τεσσάρων ημερών που είχε ξεκινήσει μετά τη διαβεβαίωση της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για επανεξέταση της απόφασης της τιμωρίας του για τρία χρόνια αποκλεισμό από την ενεργό δράση.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής πριν από δύο εβδομάδες είχε έκπληκτος ακούσει την πολύ βαριά τιμωρία του μετά από υποψίες για συμμετοχή του σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου στην Ιταλία. Κάτι τέτοιο δεν είχε αποδειχθεί επισήμως με αποτέλεσμα ο ίδιος να πάρει τη δύσκολη απόφαση μιας διαμαρτυρίας που ομολογουμένως δεν συναντάται σε ποδοσφαιριστές.

Ο Πεσόλι έχοντας επίγνωση των δυσκολιών, αλλά και διαθέτοντας πάθος για την απόδειξη της αθωότητάς του, αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία πείνας προκειμένου να δείξει στον ποδοσφαιρικό κόσμο πως ουδεμία σχέση δεν είχε με ό,τι τον κατηγορούν. Μάλιστα πριν πάρει αυτή την τολμηρή απόφαση δεν δίστασε ακόμη και να αλυσοδεθεί στα γραφεία της Ιταλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη Ρώμη.

Τελικώς την περασμένη εβδομάδα μετά και από την τέταρτη ημέρα απεργία πείνας στην οποία βρισκόταν, ο Πεσόλι παίρνοντας τις διαβεβαιώσεις από τους υπεύθυνους της Ομοσπονδίας για επανεξέταση του ζητήματος, έβαλε ένα τέλος στην απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει.

«Τελείωσα τη διαμαρτυρία μου μετά από τα όσα είπα με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ντεμέτριο Αλμπερτίνι και τη συμμετοχή του προέδρου Τζιανκάρλο Αμπέτε στο θέμα. Ο γιατρός μου ήδη με συμβούλεψε να φάω κάτι καθώς είμαι αδύναμος, κουρασμένος και η πίεσή μου δεν βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα ενώ έχω ήδη χάσει και λίγα κιλά», ανέφερε ο Πεσόλι.

Ο ίδιος μπορεί να πήρε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από την Ιταλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και να τερμάτισε την απεργία πείνας, ωστόσο φαίνεται διατεθειμένος να τη συνεχίσει σε περίπτωση που φανεί πως αδικείται εκ νέου για ένα ζήτημα που σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει καμία απολύτως συμμετοχή.

«Για μένα δεν θα αποτελούσε καθόλου πρόβλημα να συνεχίσω τη διαμαρτυρία μου με μία νέα απεργία πείνας. Η υγεία μου δεν έχει επιβαρυνθεί και τόσο πολύ, παρά μόνο ορισμένα ψυχικά τραύματα», υποστήριξε ο Πεσόλι.

Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής περιμένει πλέον την επανεξέταση της αρχικής τιμωρίας του με την ελπίδα η δεύτερη απόφαση να είναι αθωωτική. Πέρα από την κατάληξη της ιστορίας, σίγουρα ο Πεσόλι, όπως και πριν από έναν μήνα ο Παλαιστίνιος ποδοσφαιριστής απεργός πείνας Μαχμούντ Σαρσάκ, άνοιξαν με αυτόν τον τρόπο έναν νέο δρόμο διαμαρτυρίας στο ποδόσφαιρο για τη διεκδίκηση των αιτημάτων των ποδοσφαιριστών. Έναν δρόμο δύσκολο, αλλά πέρα για πέρα γενναίο.

Aναδημοσίευση από το othersidefootball.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X