Με γελοιογραφίες υπέρ του «Παραιτηθείτε» ξαναχτυπά ο Αρκάς, πλήρως εναρμονισμένος με το νέο του εργασιακό σπίτι… το «Πρώτο Θέμα»

Η μετακόμιση του γνωστού σκιτσογράφου στο «Πρώτο Θέμα», στην εφημερίδα η οποία διαπρέπει στη λασπολογία, τον κιτρινισμό αλλά και την κατά καιρούς προσπάθεια ξεπλύματος των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, έχει αρχίσει να φαίνεται φανερά στη δουλειά του Αρκά.

Προφανώς και το χιούμορ είναι υποκειμενικό, αλλά τα τελευταία σκίτσα του Αρκά δεν θυμίζουν σε τίποτα το παλιό καλό χιούμορ του σκιτσογράφου, ούτε χιουμοριστικά μπορείς να τα πεις, αντίθετα διέπονται από σεξισμό και προπαγάνδα.

Συγκεκριμένα, o Αρκάς καλεί για πρώτη φορά ανοιχτά το κοινό του σε συγκέντρωση, ανεβάζοντας χτες, τρία σχετικά σκίτσα στη σελίδα του στο facebook , μια μέρα πριν από το κάλεσμα των «Παραιτηθείτε»:

 

Πηγή: Left.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X