Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Ελληνική Λύση, υποστήριξε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις θα πρέπει να στέλνουν σε ξερονήσια τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα, ώστε να διαφυλαχθεί η κοινωνικά ειρήνη και η γαλήνη στον τόπο. Υπογράμμισε πως πρέπει να κοπούν τα επιδόματα που δίνονται για να «καλοπερνάνε».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, ο Κ. Βελόπουλος επιδόθηκε σε νέο ξενοφοβικό παραλήρημα, λέγοντας πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει να μεταφερθούν σε ξερονήσια, μακριά από τους Έλληνες προκειμένου να σταματήσουν τα κοινωνικά προβλήματα. «Αν είσαι σοβαρό κράτος δεν τους πας στην ηπειρωτική χώρα. Τους πας σε νησιά, ξερονήσια. Σε νησιά που δεν υπάρχουν κάτοικοι για να μην δημιουργούνται κοινωνικά προβλήματα όπως βιασμοί, παιδεραστίες, ούτε προπηλακισμοί».

Υποστήριξε ότι η πρόταση αυτή αποσκοπεί στο να διαφυλαχθεί η ειρήνη στον τόπο, ενώ διαμαρτυρήθηκε για το ότι δίνεται μεγαλύτερη σημασία στους μουσουλμάνους που βρίσκονται στην Ευρώπη, συγκριτικά με τη σημασία που δίνεται στους χριστιανούς που κατοικούν στη Μέση Ανατολή.

«Εγώ πρέπει να διαφυλάξω την κοινωνική ειρήνη και γαλήνη στον τόπο. Τους βάζω εκεί για να ξέρει ο Πακιστανός και ο Αφγανός ότι όταν έρχονται εδώ δεν καλοπερνάρε και παίρνουν επιδόματα. Κομμένα όλα τα επιδόματα. Ποια φυσιολογική χώρα φιλοξενεί Πακιστανούς όταν ξέρουμε ότι Τουρκία και Πακιστάν έχουν αμυντική συμφωνία και πριν από έξι μήνες έκαναν κοινά γυμνάσια στο Αιγαίο;

Δεν μπορώ να καταλάβω την αγωνία για αυτούς συγκεκριμένα τους ανθρώπους. Όταν σφάζονται χριστιανοί στη Μέση Ανατολή και όταν ασχολούμαστε με τους μουσουλμάνους πρέπει να είμαστε πάντοτε ανεκτικοί. Η Ευρώπη πρέπει να γίνει ανεκτική μεν, χριστιανική δε. Ξεκάθαρα πράγματα.  Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, μόνο οι Σύροι είναι και για αυτούς δεν λέω όχι αν έχουν την ανάγκη μας. Δεν υπάρχουν πρόσφυγες από το Πακιστάν. Αν είναι να έρθουν εδώ να ξέρουν ότι δεν θα ζούνε καλύτερα απ’ ότι ζούσαν στο Πακιστάν».

Πηγή: thepressproject.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X