Η νέα αρνητική απόφαση για την Ηριάννα έχει προκαλέσει μεγάλο κύμα αντιδράσεων, το οποίο ενισχύει ένα ακόμη στοιχείο. Ο εισαγγελέας Ιωάννης Προβατάρης, που απέρριψε το αίτημα της Ηριάννας και του Περικλή, είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε εισηγηθεί την αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και του Χρήστου Παππά με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μηνου, κρίνοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσουν νέα εγκληματα.

Η εξόφθαλμη αδικία βρίσκεται στο επίκεντρο των διαδικτυακών συζητήσεων που χαρακτηρίζονται από οργή και απογοήτευση για τον θεσμό της αστικής δικαιοσύνης. Φαίνεται έτσι πως η δικαιοσύνη όχι μόνο δάγκωσε στην προκειμένη -ξανά- τους ξυπόλητους, αλλά δάγκωσε και τον εαυτό της.

Διάβασε ακόμη:

Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της Ηριάννας

Δημήτρης Αποστολάκης: Δεν πιστεύω στην αστική δικαιοσύνη

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X