Tο μπάσκετ επέστρεψε στην επικαιρότητα εν μέσω εορτών λόγω της επίσημης αγαπημένης. Η επιλογή της ΕΟΚ για την πρόσληψη του Αντρέα Τρινκιέρι προκάλεσε την αντίδραση της πλειονότητας των ΜΜΕ και δίχασε το κοινό για δύο λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι δεν είναι Έλληνας και ο δεύτερος ότι δεν είναι όμορφος. Ναι, ακούγεται και αυτό. Επειδή, λέει, μοιάζει με τον… Εθνικό Σταρ, Ανδρέα Ευαγγελόπουλο, δεν έπρεπε να τον επιλέξει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος για τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος! Μάλλον έπρεπε να μοιάζει στον Μπουφόν ή στον… Ρουβά ώστε να τον εγκρίνουν…

Και το χειρότερο είναι ότι αυτό γράφεται και ακούγεται από ανθρώπους που φωνάζουν ότι είναι αριστεροί και αντιρατσιστές. Είναι να τρελαίνεται κανείς! Οι ίδιοι είναι εκείνοι που τον κατακρίνουν γιατί είναι Ιταλός και όχι Έλληνας. Αλήθεια, ποια η διαφορά τους από τους ακραιφνείς Χρυσαυγίτες; Και εκείνοι Έλληνα θα ήθελαν στην Εθνική και γενικότερα στη χώρα…

Λοιπόν, για να κοπεί πια αυτό το αστείο. Η ορθότητα της επιλογής Τρινκιέρι θα κριθεί στο τέλος της θητείας του. Όλοι οι προπονητές κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επέλεξε για τον πάγκο της Εθνικής μας τον άνθρωπο που, με πολύ χαμηλό μπάτζετ μετέτρεψε την άσημη Καντού, στην καλύτερη ιταλική ομάδα με αξιόλογη πορεία στην Ευρωλίγκα. Αν δικαιωθεί ή όχι θα φανεί στο… χειροκρότημα.

Αλλά, ας πούμε, ότι έπρεπε να επιλέξει κάποιον Έλληνα… Ποιον να επέλεγε; Το… χαρτί του Ηλία Ζούρου «κάηκε». Η περίπτωση του Παναγιώτη Γιαννάκη «έπαιξε» δυνατά αλλά δεν ήταν απλό να επιστρέψει. Η παράλληλη θητεία του «δράκου» στον Ολυμπιακό και την Εθνική και οι αντιδράσεις που προκάλεσε από πλευράς Παναθηναϊκού, «έκαψε» και τις περιπτώσεις των Αργύρη Πεδουλάκη και Γιώργου Μπαρτζώκα. Τέλος, ο Φώτης Κατσικάρης, επελέγη από την Εθνική Ρωσίας, όπου και εκεί ορισμένοι «παλιοί» αντέδρασαν, όχι γιατί δεν είναι όμορφος, αλλά γιατί δεν είναι Ρώσος. Μήπως είχε κάποιος να προτείνει άλλη λύση;

Ας αφήσουμε, λοιπόν, τις άσκοπες κριτικές και ας στηρίξουμε την ομάδα που μας έχει προσφέρει ανείπωτες χαρές, καθώς και τον προπονητή της. Μαζί σου, Αντρέα, για μια ομάδα νέα!

Απόστολος Λιόγκας

ΥΓ: Καλή χρονιά με υγεία και τύχη! Δεν μασάμε…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια