«Βαδίζουμε στον δρόμο του Πολυτεχνείου ενάντια σε κάθε είδους φασισμό και ρατσισμό», το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο…

«Ενάντια σε κάθε είδους φασισμό…» Η πλήρης αποϊδεολογικοποίηση των πάντων που συνιστά και την πλήρη αλλοτρίωση του κυβερνητικού κόμματος και το κόψιμο των δεσμών όχι μόνο με το παρελθόν του, αλλά με την ιστορική μνήμη και με τις ιδεολογικές καταβολές της.

Η κατάσταση αυτή προφανώς δεν έχει συντελεστεί εν μία νυκτί, ούτε είναι όψιμο φρούτο. Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ και τα μεγαλοστελέχη του έχουν αναφερθεί και πριν από σήμερα σε «διάφορα είδη φασισμού»…Όσο η ταυτοτική τους πολιτική γίνεται η προμετωπίδα τους για να παρουσιάσουν μια διαφορά από τη δεξιά του Μητσοτάκη και του Άδωνι, η ρητορική εναντίον του φασισμού δίνει και παίρνει, όμως αυτή η ρητορική νερώνεται και γίνεται ένας ήπιος λαπάς, γιατί το κυβερνητικό κόμμα δέχεται, και δικαίως, τη χλεύη και την αποδοκιμασία πολιτικών χώρων και απλών πολιτών που έχουν δει τη ζωή τους τα χρόνια της διακυβέρνησής του, να ολισθαίνει σε ατραπούς κρημνώδεις καταπίπτοντας εν τέλει σε ένα έρεβος. Απολύτως θεμιτό και λογικό αποτέλεσμα και ειδικά σε μέρες σαν τη σημερινή, που παραδοσιακά οι κυβερνήσεις θέλουν να παρουσιάσουν το «φιλοδημοκρατικό» τους πρόσωπο, στην πραγματικότητα προσπαθώντας να ξεπλύνουν την πολιτική τους αλλά και να απονευρώσουν από τα ριζοσπαστικά της χαρακτηριστικά μια ημέρα ιστορικής μνήμης που από το 1974 κάθεται καρφί στο μάτι του κάθε βολεμένου και κατεστημένου μικρόνοου είλωτα που κοιτάζει τη δουλίτσα του και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης εξανίσταται σήμερα γιατί τα ιδιωτικά σχολεία αποφάσισαν να λειτουργήσουν και να καταργήσουν την αργία της ιστορικής μνήμης. Όμως η ανακοίνωσή του περί «κάθε είδους φασισμού», που διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια ότι ο φασισμός είναι ένας και μόνο και κατάμαυρος και το αντίθετό του είναι οι αρχές και τα οράματα της Αριστεράς, στην ουσία συνάδει με την ιδεολογική επιδίωξη των ιδιωτικών σχολείων. Σήμερα, που η άνοδος της ακροδεξιάς και του φασισμού παγκόσμια είναι ορατή, ενώ στη χώρα μας ένα φιλοναζιστικό κόμμα είναι στη βουλή δρώντας και υπονομεύοντας με τη στήριξη του κράτους το ίδιο το πολίτευμα, κάθε ιστορική αλλοίωση, πέρα από τις άλλες της συνέπειες, ανοίγει διάπλατα τις πύλες στη διόγκωση του φασιστικού ρεύματος. Γιατί εκεί που η Αριστερά αποσύρεται, το κενό το γεμίζουν οι φασίστες. Όχι «κάθε είδους», αλλά οι αυθεντικοί, οι κατάμαυροι.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X