Ήπια ποτά, ήπια και κάπνισα πολύ. Τόσο που δεν το σήκωνε ο λαιμός μου. Και βράχνιασα και μίλαγα μπάσα, σα μάγκας με τουπέ. Και όσο μίλαγα και έλεγα, τόσο θρηνούσα μέσα μου γιατί δεν είχα την παραμικρή ιδέα τι έλεγα, τι ήθελα, ποια ήμουν και τι ζητούσα από τον κόσμο που με άκουγε.

Έδωσα την τελευταία μου παράσταση. Κανείς δε με χειροκρότησε. Και πόσο με πονούσε αυτό… Ως πού κατάλαβα τι έπρεπε να κάνω, τι θέλατε να γίνω… Και χαμογέλασα πλατιά, λίγο φιλικά, λίγο ειρωνικά και φιλοσοφικά –αινιγματικά θα έλεγα- και λίγο πουτανίστικα… και καθόλου εγώ. Γιατί ποιά είμαι εγώ;

Η Ταμπέλα μου, που τόσο χρόνια προσπαθώ να σπάσω, είναι ένας κλόουν. Ένας αγοραίος προμηθευτάκος γέλιου ή κλάματος, ένας τσαρλατάνος ενός μοιρολογιού που δεν ακούστηκε, μια απάτη που νιώθει χαρά και δεν την δίνει πίσω. Γελάω δυνατά και ψεύτικα μήπως και νιώσετε την αλήθεια μου, την αλήθεια σας, μήπως υπάρχει κάποια αλήθεια… Δεν ξέρω.

Όταν γεννήθηκα, όχι σαν μωρό αλλά σαν άνθρωπος, ρώτησα τον εαυτό μου: Υπάρχει κάποια αλήθεια που θα ήθελες να πεις στον κόσμο; Και, δυστυχώς, δε βρήκα καμιά αλήθεια.  Γιατί ποτέ ΜΙΑ αλήθεια δε θα μπορούσε να περιγράψει τον κόσμο, όλον.

Ίσως, αυτό να μαρτυρούν οι τρελοί, που σέρνουν όνειρα πίσω τους. Ίσως, αυτό να λένε… Οι αλήθειες είναι διάφορες. Μην προσπαθείς να καταλάβεις, να επεξηγήσεις, να ταξινομήσεις… Νιώσε! Νιώσε! Νιώσε!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X