Ο Μάης του ’68 όπως τον κατέγραψε ο φακός

Δεν είναι τόσο κλισέ, όσο ένα πετυχημένο και άφθαρτο συμπέρασμα πώς οι εικόνες έχουν να πουν συχνά περισσότερα από τις λέξεις. Στις φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις τον Μάη βλέπουμε πρόσωπα που παρά την ασπρόμαυρη αποτύπωση ακτινοβολούν. Βλέπουμε τον κόσμο την ώρα που έγραφε την ιστορία και δεν γνώριζε την έκβαση των αγώνων του. Αναγνωρίζουμε ίσως τους εαυτούς μας κάπου εκεί στο πλήθος και αισθανόμαστε νοσταλγία για κάτι που δεν ζήσαμε, ότι βρεθήκαμε κάπου που δεν έχουμε πάει. Αυτό ίσως είναι και η μεγαλύτερη ελπίδα. Ότι η φλόγα του Μάη που ξαφνικά φούντωσε μια ανοιξιάτικη μέρα στη Γαλλία, θα μπορούσε να φουντώσει παντού, ανά πάσα στιγμή..

Ο Μάης του ’68 όπως τον κατέγραψε ο φακός στους δρόμους.

Bd Saint-Germain

Angle rue des Carmes (Maubert Mutualité)

Bd Saint-Germain

Sur la statue de la République

Place de la République

Vers le boulevard St-Martin

Manifestation de République à Denfert

Boulevard Saint-Michel

À la toile d'avion

Place de la République

Manifestation CGT, Bastille

Gendarmes mobiles occupant la Sorbonne, étudiants évacués

L'Huma: grève générale

«Γενική απεργία»

Rue Gay-Lussac

Coin Bd Beaumarchais et Richard-Lenoir

Ni riches ni pauvres non plus?

13 mai - Rue Gay-Lussac

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο michelbaron.com, απ΄ όπου αντλήσαμε το υλικό.

Για την πλήρη συλλογή κειμένων του φακέλου μας για τον Μάη του ’68, ξεκινήστε από εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια