Ο άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ να ξέρει τι πρέπει να θέλει, γιατί έχει μόνο μία ζωή, και δεν μπορεί ούτε να τη συγκρίνει με προηγούμενες ζωές ούτε να τη διορθώσει σε μεταγενέστερες ζωές.

[..]

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επαληθεύσουμε ποια απόφαση είναι καλή, γιατί δεν υπάρχει κανένα μέτρο σύγκρισης. Όλα τα ζούμε αμέσως, πρώτη φορά και απροετοίμαστοι. Σαν να μπαίνει ένας ηθοποιός στη σκηνή, χωρίς να έχει κάνει καθόλου πρόβες. Αλλά τι αξία μπορεί να έχει η ζωή, εάν η πρώτη πρόβα της ζωής είναι η ίδια η ζωή; Αυτό ακριβώς κάνει τη ζωή να μοιάζει με σκαρίφημα. Αλλά και το «σκαρίφημα» δεν είναι η σωστή λέξη, γιατί ένα σκαρίφημα είναι πάντοτε προσχέδιο κάποιου πράγματος, προετοιμασία ενός ζωγραφικού πίνακα, ενώ το σκαρίφημα της ζωής μας είναι σκαρίφημα του τίποτα, προσχέδιο χωρίς ζωγραφικό πίνακα.

*Απόσπασμα από το βιβλίο «Η αβαστάχτη ελαφρότητα της ύπαρξης»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X