Παραδειγματική είναι η συμπεριφορά του πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, ο οποίος παρά τον μεγάλο πόνο που κουβαλά για την απώλεια της κόρης του, δεν ενθαρρύνει την αυτοδικία και τον κανιβαλισμό. Μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Γιάννης Τοπαλούδης αποδοκίμασε τον ξυλοδαρμό του 19χρονου στις φυλακές Αυλώνα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Αλίμονο αν πάμε να καταντήσουμε μια κοινωνία ζούγκλα”.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Καταδικάζω τα θλιβερά που συνέβησαν στη φυλακή. Είμαστε άνθρωποι αξιοπρεπείς και ηθικοί. Αλίμονο αν πάμε να καταντήσουμε μία κοινωνία ζούγκλα. Εμείς θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να παραδοθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να δικαστούν όπως πρέπει και να τιμωρηθούν όπως πρέπει. Έχουμε μεγαλείο ψυχής όσο δεν φαντάζεστε. Και συμμερίζομαι τον γονέα αυτού του παιδιού και αντιλαμβάνομαι τι τραβάει αυτός ο άνθρωπος βλέποντας να κάνουν αυτά τα πράγματα στο παιδί του».

“Ωστόσο θα έπρεπε και οι γονείς αυτών των παιδιών, αφού είχαν δει από μικρή ηλικία ότι παρουσίαζαν μια κάπως επιθετική και αποκλίνουσα συμπεριφορά, να ρωτούσαν κάποιους ειδικούς. Να πήγαιναν τα παιδιά τους σε κάποιους ειδικούς επιστήμονες και ψυχολόγους. Δεν γίνονται εγκληματίες όλα τα παιδιά που παρουσιάζουν επιθετικές συμπεριφορές».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X