Από τις 21 Ιανουαρίου στην Κεντρική Σκηνή του 104

Το κλασικό αριστούργημα του Α. Στρίντμπεργκ
παρουσιάζεται σε μία πρωτόγνωρη εκδοχή από τον Γρηγόρη Χατζάκη.
Ας πούμε πιο αναπάντεχο, ας πούμε σε πολυγλωσσικό σύστημα,
ας πούμε σε πιο εναλλακτική ανάγνωση… ας μην πούμε τίποτα.

O Γρηγόρης Χατζάκης, μετά τα πολύ επιτυχημένα “Rebeeecca” & “Η Χορευτική Πανούκλα”, επιστρέφει τον Ιανουάριο στο “Θέατρο 104” με το κλασσικό έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ “Ο Πατέρας”. O ευρηματικός και παντα απρόβλεπτος σκηνοθέτης, παρουσιάζει το έργο από μια διαφορετική σκοπιά -όπως άλλωστε μας έχει συνηθήσει στο παρελθόν- oδηγώντας μας σε μια αναπάντεχη θεατρική διαδρομή.

«Ο Πατέρας» αποτελεί μια από τις κλασικότερες θεατρικές μελέτες της λειτουργίας και της πάλης των δυο φύλων. Με αφορμή τη διαφωνία του πατέρα και της μητέρας απέναντι στο μέλλον της κόρης, οι γονείς οδηγούνται σε μια ακραία αναμέτρηση μέχρι θανάτου.

Ο Στρίντμπεργκ μέσα από μια φαινομενικά ασήμαντη αφορμή, δίνει τη δική του εξήγηση για τις διαφορές, τις ομοιότητες και το ενδιάμεσο, του Άντρα και της Γυναίκας.

ο πατερας photo

Ταυτότητα Παράστασης
Μετάφραση – Διασκευή – Πρόσθετα κείμενα: Β. Στρατηγάκος, Γρ. Χατζάκης
Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Γρηγόρης Χατζάκης
Σκηνικά: Ζωή Αρβανίτη
Κοστούμια: La Reina
Επιμέλεια Κίνησης: Μαρία Λάππα
Μουσική: Βύρων Κατρίτσης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ξένια Τσιλοχρήστου


Φωτογραφίες: Λαμπρίνα Σικοτακοπούλου
Video: Ξένια Τσιλοχρήστου 

Ερμηνεύουν οι: Γιάννης Παπαϊωάννου, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Δημήτρης Ντάσκας, Σπύρος Δημακόπουλος, Βάλη Μαυρίδη, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Κατερίνα Ζιώγου

father

Στοιχεία Παράστασης
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου
Ημέρες και ώρες παράστασης: Τετάρτη & Πέμπτη στις 21.15
Είσοδος: 12 € (γενική είσοδος), 8 € (φοιτητικό), 5 € (άνεργοι, αμεα)
Διάρκεια παράστασης: 100’ (χωρίς διάλειμμα)
Τρέιλερ: www.youtube.com/watch?v=z0ybQE5nmUo 

Προπώληση: www.viva.gr/tickets/venues/theatro-104/

Χώρος: Θέατρο 104 (Κεντρική Σκηνή) / Ευμολπιδών 41, Γκάζι, Αθήνα (πλησίον μετρό Κεραμεικός) /  Τηλ. κρατήσεων 210 3455020 – 6940290312/ www.104.gr / www.facebook.com/theatre104/?fref=ts

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X