Ο Πιερ Λοράν, γραμματέας του Κομμουνιστικού κόμματος Γαλλίας, κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν εναντίον της Μαρίν Λεπέν. Ταυτόχρονα ανέδειξε, μία πτυχή των αποτελεσμάτων που δεν προβάλλεται τόσο και είναι η θεαματική άνοδος της Αριστεράς σε σχέση με το 2012.

«Καλώ να καταψηφιστεί η Μαρίν Λεπέν. Δύο επισημάνσεις: η εκπληκτική άνοδος του Ζαν Λυκ Μελανσόν, μεγαλύτερη από το 2012, σημαίνει ότι υπάρχει μια αριστερά που αναγεννάται σε αυτές τις εκλογές. Υπάρχει ένας δεύτερος γύρος στον οποίο δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου, όπως και εκατομμύρια άνθρωποι. Θα νικήσουμε τη Μαρίν Λεπέν. Καλώ να την νικήσουμε και μόνο ένα ψηφοδέλτιο υπάρχει για να το κάνουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι στηρίζουμε το πρόγραμμα του Εμμανουέλ Μακρόν, τον οποίο επίσης θα κληθούμε να πολεμήσουμε».

Στο ίδιο πνεύμα και το πρωτοσέλιδο της Humanite. Όπως αναφέρει η συνάδελφος Ελένη Μπέλλου η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς L’ Humanite δίνει το στίγμα για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Με μια «σκοτεινή» φωτογραφία της ακροδεξιάς Λεπέν και με τίτλο μόνο τη λέξη «Jamais» («Ποτέ») η L’ Humanite απευθύνεται στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μαΐου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X