«Δεν θα πάω στον Λευκό Οίκο» δήλωσε στο BBC, ο Adam Rippon που γράφει ιστορία και ως ο πρώτος ανοιχτά γκέι αμερικανός που θα συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Rippon, 28 ετών με σημαντικές διακρίσεις στο καλλιτεχνικό πατινάζ, επιλέχθηκε για την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στους χειμερινούς αγώνες του 2018 στην Pyeongchang της Νότιας Κορέας, τον επόμενο μήνα. Ωστόσο ο αθλητής ανακοίνωσε πως θα απορρίψει την πρόσκληση από τον Λευκό Οίκο, στο κάλεσμα που συνηθίζεται πριν τη διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών γεγονότων με αμερικανική συμμετοχή. Μιλώντας στο BBC, ο Rippon δήλωσε: «Είναι καθήκον μας ως αθλητές να είμαστε πρότυπα. Δεν θα πάω στον Λευκό Οίκο. Δεν θα πάω γιατί δεν νομίζω ότι κάποιος σαν εμένα θα ήταν ευπρόσδεκτος εκεί. Ξέρω πώς είναι να μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και να αισθάνεσαι ότι δεν σε θέλουν εκεί».

«Ως ολυμπιακός αθλητής, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να αγωνιστούμε για αυτό που πιστεύουμε και να μιλήσουμε εναντίον της αδικίας και όσων θεωρούμε λάθος», πρόσθεσε. Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, Rippon καταδίκασε επίσης τη γλώσσα που χρησιμοποιεί συχνά ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ: «Αν μιλούσα με τους ανθρώπους με τον τρόπο που ο Πρόεδρος Tραμπ συνομιλεί, η μητέρα μου θα με κλοτσούσε».

Πηγή: t-zine.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια