Σαν σήμερα το 1973 δολοφονείται από την οργάνωση ΕΤΑ ο Ισπανός φασίστας πρωθυπουργός Luis Carrero Blanco, διάδοχος του δικτάτορα Franco. Η ΕΤΑ εκτελεί δράση που προετοιμάζει εδώ και πέντε μήνες, σκάβοντας τούνελ κάτω από δρόμο που θα περνούσε ο Blanco και τον ανατινάζει.

Ο Blanco που βρίσκεται στο απόγειο της πολιτικής του σταδιοδρομίας, καθώς έχει αναλάβει πρωθυπουργός λίγους μήνες πριν, στις 9 Ιουνίου. Θεωρείται πανίσχυρος, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει ένα κράτος μέσα στο κράτος με δικούς του πληροφοριοδότες να βρίσκονται παντού, από τα υπουργεία μέχρι τον στρατό και την αστυνομία. Φαντάζει ως ο κατάλληλος συνεχιστής των φασιστικών πολιτικών του Franco και γι’ αυτό ακριβώς γίνεται ο κατάλληλος στόχος της ΕΤΑ.

Επί πέντε μήνες τα μέλη της οργάνωσης σκάβουν τούνελ από δρόμο που γνωρίζουν ότι πρόκειται να περάσει το αυτοκίνητο του Blanco. Η επιχείρηση πετυχαίνει. Επιστρέφοντας από λειτουργία ο Blanco περνάει από το σημείο, η βόμβα πυροδοτείται και το αμάξι του εκτοξεύεται 20 μέτρα ψηλά, πάνω από πενταόροφοη πολυκατοικία. Κάπως έτσι ο Blanco κέρδισε το.. ψευδώνυμο του πρώτου Ισπανού αστροναύτη.

Μετά τη δολοφονία του ανέλαβε ο Carlos Arias Navarro, που αντιλαμβανόμενος το κλίμα προχώρησε πολιτικές εκδημοκρατισμού της Ισπανίας.

*Με πληροφορίες από το Working Class History

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X