Η επανακαλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης στη χώρα μας αποτελεί πλέον γεγονός.

Η Μεγάλη Τετάρτη του 2016 έμελλε να είναι η πρώτη ημέρα σποράς του φυτού σε μία έκταση 8 στρεμμάτων στην περιοχή της Βοιωτίας, εκεί όπου στα μέσα του ‘ 70 σταμάτησε και η τελευταία καλλιέργεια στην Ελλάδα.

Και σε αυτή την πρώτη προσπάθεια συνεργάζονται έξι επιχειρήσεις από τον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα, ανάμεσά τους η Mystic Pizza και το Kannabishop, που κατά το παρελθόν είχαν αντιμετωπίσει μέχρι και νομικές διώξεις…. Μαζί τους στο συνεργατικό εγχείρημα, ο «Πράσινος Πλανήτης», και επιχειρήσεις αγροτών, γεωπόνων και ελαιοποίησης σπόρων. Στόχος τους αφενός να εξάγουν τα πρώτα συμπεράσματα όσον αφορά στην καλλιέργεια, αφετέρου να παράξουν ένα ελληνικό βιολογικό πιστοποιημένο προϊόν. Μία μορφή συνεργασίας, που εκφράζεται και στους τρεις παραγωγικούς τομείς, και θέλει να αναδείξει τα οφέλη της βιομηχανικής κάνναβης.

Μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβέρνησης της πολυαναμενόμενης ΚΥΑ, ακολουθήθηκαν – παρά τις πρώτες γραφειοκρατικές μικροκαθυστερήσεις – όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες (έλεγχοι και προμήθεια πιστοποιημένου σπόρου ποικιλιών εγγεγραμμένων στον κοινοτικό κατάλογο).

Εκτιμάται ότι η συλλογή θα πραγματοποιηθεί τέλη καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου.

Πηγή: ypaithros.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X