Συνέντευξη στη Ζέτα Καρκαμπούνα

Πέμπτη λίγο μετά τις 7 το απόγευμα θα τους πετύχω στην πρόβα. Τους χαζεύω από το τζάμι ώσπου να με πάρουν μυρωδιά. Ο μπασίστας μου χαμογέλα ενώ ο Μάριος τραγουδά το «Μadman», περιμένω να τελειώσουν. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, σε ένα τεταρτάκι όσο κρατά το τσιγάρο τους, o Μάριος μου απαντά σε πέντε ερωτήσεις εν όψει του live με τους Mystic Libraries στο Ghost House.

Τι ετοιμάζετε στις 22 του μήνα;
Θα παρουσιάσουμε στο αθηναϊκό κοινό την πρώτη μας δουλειά με τίτλο “The day After”, ροκ μελωδίες με trip hop στοιχεία καθώς και νέες συνθέσεις που παραπέμπουν στον σκοτεινό ήχο των Mystic Libraries.

Μουσικές επιρροές;
Πολλές και διάφορες, αν μπορούμε να τις βάλουμε σε μια πρόταση θα έλεγα από Velvet Underground και Ramones μέχρι Pink Floyd και Λένα Πλάτωνος.

Γιατί αγαπάς την μουσική;
Γιατί μου δίνει την ευκαιρία να πω πράγματα που δύσκολα θα τα έλεγα στην καθημερινότητα μου και επειδή είναι τόσο απέραντη που πάντα ξέρεις ότι είσαι απλά ένα μικρό πιόνι της.Marios 24

Τι ζητάς απ΄ τον κόσμο που θα ΄ρθει να σας δει;
Περιμένω ότι θα έρθει να ακούσει μια νέα μπάντα που δεν δηλώνει είδος ή ταυτότητα, απλά βγάζει αυτό που έχει μέσα της να πει κάθε φορά.

Τι αγαπάς περισσότερο στην Αθήνα;
Τις αντιθέσεις της, την ανωνυμία που σου παρέχει, κάτι που δεν μπορείς να βρεις στην μικρή πόλη και τις βραδινές βόλτες στην Πλάκα.

12249584_10207956883469157_4743923376169236121_n

Ο Μάριος Κατσάνος και η μπάντα του, Marios Katsanos & the mystic Libraries κατεβαίνουν για πρώτη φορά στην Αθήνα. Παρουσιάζουν την πρώτη τους δουλειά με τίτλο «The day after» στο Ghosthouse, Λεπενιώτου 26 Μοναστηράκι.

Πληροφορίες εδώ: www.facebook.com/events/1687331518205085/
www.facebook.com/Marios-Katsanos-the-Mystic-Libraries-1471820543137834/?fref=ts

(Y.Γ. «the day after» και θυμήθηκα μια παλιά ραδιοφωνική συνάντησή μας, όπου «μια μέρα μετά» αν δεις μισογεμάτο το ποτήρι μπορούν να αλλάξουν όλα και να πάνε προς το καλύτερο. Ευχή και τύχη από μένα.)

Eις το επανιδείν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X