Την Πέμπτη, 25 Ιουνίου, το 3pointmagazine.gr σε συνεργασία με την πλατφόρμα Free Thinking Zone Lean In, συζητά για τον σεξισμό στον αθλητισμό και τα αθλητικά media. Η εκδήλωση ξεκινάει στις 19.00.

Ο σεξιστικός λόγος στην αθλητική δημοσιογραφία φαίνεται πως δεν ενοχλεί πολλούς. Ενώ υπάρχουν φωνές που να τον καταδεικνύουν και καταδικάζουν γενικά, στην αθλητικογραφία φαίνεται να απολαμβάνει ενός προνομιακού στάτους που τον καλύπτει πίσω από το καθιερωμένο ύφος και τις πρακτικές ανάμεσα σε οπαδούς, δημοσιογράφους και ομάδες.

Το διαδικτυακό περιοδικό 3pointmagazine.gr σε συνεργασία με την πλατφόρμα Free Thinking Zone Lean In, στην προσπάθεια να αναδεικνύει τις διακρίσεις και να θίγει τα στερεότυπα, προσεγγίζει έναν χώρο που θεωρείται συντηρητικός σε σχέση με τις κατά φύλο διακρίσεις, με σκοπό να ανοίξει τον διάλογο σε ένα πεδίο που παραμένει πεισματικά κλειστός.

sexism in sports media article pic 2 Γιατί κάθε αθλητική εφημερίδα έχει σελίδα με γυμνό; Πώς προβάλλεται ο γυναικείος αθλητισμός; Πώς αντιμετωπίζουν τα media την εξομολόγηση κάποιου ομοφυλόφιλου αθλητή; Πώς κατασκευάζουν τα αθλητικά media τα φύλα και ποιες διακρίσεις εντοπίζονται στον λόγο τους; Αυτά και άλλα σχετικά ερωτήματα θα προβληματίσουν την Πέμπτη, 25 Ιουνίου, στις 19.00 στο Free Thinking Zone. Για το θέμα το κοινό θα συζητήσει με τους:

Λευτέρη Μούτη (Eurohoops)
Νίκη Μπάκουλη (Sport24.gr)
Χριστίνα Αμερικάνου (Αντιπρόεδρο Π.Σ.Α.Τ.)

Info:

Βιβλιοπωλείο
Free Thinking Zone
210-3617461
Σκουφά 64 & Γριβαίων
Αθήνα

Η εκδήλωση ξεκινάει στις 19.00.
Facebook Event

Είσοδος ελεύθερη
Ελάχιστη κατανάλωση: 2€

Σχετικά με το 3pointmagazine.gr
Το 3pointmagazine.gr αποτελεί ένα περιοδικό πόλης που αναζητά τις ιστορίες των ανθρώπων της, πού διασκεδάζουν και τι σκέφτονται. Το περιεχόμενό του αφορά την κοινωνία, την τέχνη και τον αθλητισμό, με εστίαση σε νέα εγχειρήματα και νεανικές πρωτοβουλίες. Είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο, ανεξάρτητο και εθελοντικό εγχείρημα, με οριζόντια ιεραρχία, με γνώμονα δράσης την διάθεση για μια διαφορετική δημοσιογραφία και ένα διαφορετικό πρότυπο εργασίας.

Σχετικά με την πλατφόρμα Lean in (leanin.org)
H διεθνής πλατφόρμα Lean In ιδρύθηκε πριν από λίγα χρόνια από τη Sheryl Sandberg, Chief Operations Officer του Facebook με στόχο να φέρει κοντά ομάδες γυναικών και ανδρών και να δουλέψουν από κοινού για την επίτευξη μιας πραγματικής ισότητας καθώς και να ενθαρρύνει γυναίκες να ακολουθήσουν με πείσμα τα όνειρά τους.

Το Free Thinking Zone, το πρώτο ακτιβιστικό βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα (statement bookshop), το οποίο χτίζει βήμα βήμα μία κοινότητα πολιτικού και κοινωνικού ακτιβισμού μέσα από την κοινή πίστη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανοχής στη διαφορετικότητα, της ελευθερίας της έκφρασης, δεν μπορεί να αγνοήσει το θέμα της ισότητας των φύλων.

Είναι μία κοινότητα διαλόγου on line και off line, για όποιον το επιθυμεί, πρωτογενούς παραγωγής και διακίνησης σχετικού υλικού. Η διεθνής εμπειρία του Lean In με περισσότερους από 21,000 άλλους κύκλους σε 97 χώρες έχει να μας διδάξει πολλά.

Μπείτε στον κύκλο μας: leanincircles.org/circle/free-thinking-zone
Για περισσότερες πληροφορίες: Αρετή Γεωργιλή info@freethinkingzone.gr

free thinking zone lean in

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X