Η αυτοοργανωμένη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου ΑΛΑΝΑ με ανάρτησή της στη σελίδα της στο facebook εξηγεί με απλά λόγια το συμβολισμό της κίνησης του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναικός να τοποθετήσει ένα γυναικείο κόκκινο εσώρουχο στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Η ανάρτηση:

“O πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναικός τοποθετεί γυναικείο εσώρουχο στον πάγκο του Ολυμπιακού που μόλις είχε υποχωρήσει, διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία.

Βλέπετε, η υποχώρηση και η δειλία είναι γυναικείο χαρακτηριστικό, δεν είναι “αντρίκια” συμπεριφορά. Δεν είναι “παντελονάτοι” όσοι υποχωρούν μπροστά στον εχθρό. Είναι “κότες λιράτες” που το πολύ πολύ μπορούν να “πλύνουν κανένα πιάτο”.

Ο σεξιστικός εμετός, η κατάντια και ο απόπατος που καθημερινά βιώνουμε εντός και εκτός γηπέδων.
Για τη χρήση της ερωτικής πράξης ως τιμωρίας και εξευτελισμού, επιφυλασσόμαστε να μιλήσουμε άλλη φορά.”

Διάβασε ακόμη:

Μίσος, σεξισμός, ματσίλα και χυδαιότητα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια