… έμαθε από μικρός τα κατατόπια. Κάποτε είχε λουρί, αλλά πλέον δεν το χρειάζεται, άλλωστε πλέον δεν υπάρχει και κάποιο χέρι να τον συγκρατήσει. Δεν το θέλει και ο ίδιος πια. Θα του στερούσε τις βόλτες, τα έξτρα χάδια, την παρηγοριά…

Ο σκύλος της Μαριάννας έτυχε να βρεθεί στα γεμάτα πληγές χέρια της και ήταν γι’ αυτή ένα θείο δώρο η φροντίδα του, αλλά και μία δυσβάσταχτη κατάρα. Όταν δεν μπορείς να κρατήσεις τον εαυτό σου όρθιο, μάλλον πρέπει να θεωρείται υπερβολή το να φροντίζεις ένα τετράποδο, όσο γλυκό και αν είναι στην όψη.

Η Μαριάννα βέβαια προσπάθησε. Ναι μεν κάθε βράδυ βρισκόταν στο περίπτερο της γωνίας Στουρνάρη και Σπύρου Τρικούπη παρέα με το σκύλο προσπαθώντας να μαζέψει κανα ψιλό για να “τρυπηθεί”, αλλά τον είχε από κοντά.

Όταν τον είδα κάποια μέρα να περιπλανιέται μόνος, κατάλαβα ότι χάθηκε μια μάχη. Λίγο καιρό αργότερα, η Μαριάννα, δεν μπορούσε να περπατήσει καλά-καλά. Πλέον δεν θύμιζε σε τίποτα εκείνη την υπέροχη γυναίκα, με το ιδιαίτερο γέλιο που αντίκριζα, αλλά έναν άνθρωπο υπό καθεστώς ομηρίας από τον ίδιο του τον εαυτό.

Πλέον την έχω χάσει τελείως. Μου έμεινε όμως ένα παράπονο, το οποίο μεγαλώνει κάθε φορά που περπατώ στους στοιχειωμένους δρόμους της Αθήνας. Δεν της μίλησα ποτέ. Απλά έπιασα το όνομα της όταν ξεγλίστρησε από τα χείλη ενός αγαθού γίγαντα.

Δεν τη βοήθησα ποτέ. Όπως και πολλούς ακόμα. Το να δώσεις ένα ευρώ δεν είναι λύση, αλλά λάδι στη φωτιά.

Τουλάχιστον βλέποντας τον ολόλευκο φίλο της, σκέφτομαι ότι ίσως η μάχη της συνεχίζεται. Δεν έχει χαθεί ολοκληρωτικά. Άλλωστε υπάρχουν παραδείγματα που ήρθαν τα πάνω κάτω. Το βασανιστικό ερώτημα που μοιραία προκύπτει είναι όμως, πόσοι ήταν αυτοί που λύγισαν; Δυστυχώς συντριπτικά περισσότεροι.

Άτιμη ανθρωποφάγα κοινωνία, εσύ που μας γέννησες μας διώχνεις μακριά…

(15/3/2012)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts

X