Ο Στέλιος Μάινας πρωταγωνιστής της μεγαλύτερης παραγωγής που έχει γίνει ποτέ στην ελληνική τηλεόραση «το Νησί», βρέθηκε σήμερα στα αντίσκηνα των απλήρωτων επί 17 μήνες Εργαζομένων του Mega για να δηλώσει τη συμπαράστασή του στον αγώνα που κάνουν επί 30 ημέρες, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους να πληρωθούν για τη δουλειά τους και να αποζημιωθούν, εάν οι μέτοχοι του Mega θέλουν να κλείσουν το κανάλι, όπως δείχνουν οι τελευταίες τους κινήσεις.

Ο Στέλιος Μάινας μίλησε για εμπαιγμό των εργαζομένων που έχουν καταθέσει τον ιδρώτα και τη δημιουργικότητά τους προκειμένου να σταθεί όρθιο το Mega, και εξέφρασε την ευχή να βρεθεί λύση ώστε να μην πέσει «μαύρο» στο κανάλι – καθώς το «μαύρο» είναι σκοτάδι για τις ζωές των εργαζομένων, τη δημιουργία και τη δημοκρατία.

Ο Στέλιος Μάινας ανάμεσα στα άλλα είπε στους απλήρωτους Εργαζόμενους του Mega:

«Η πρώτη «γραμμή Μαζινό» είναι αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν δουλέψει, έχουν ιδρώσει, έχουν καταθέσει τον κόπο τους και τη δημιουργικότητά τους, να πληρωθούν. Τους ανθρώπους αυτούς, τους έχουν κοροϊδέψει. Σε λίγες ημέρες πρόκειται να πέσει μαύρο. Το μαύρο είναι φίμωση. Σε κάνει αμέτοχο μπροστά στην απαξίωση που περνάς. Είναι σαν να διαγράφεται ό,τι έχεις κάνει στη ζωή σου. Οι εργαζόμενοι χρειάζονται έναν τρόπο για να κρατήσουν ψηλά την αξιοπρέπειά τους. Οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν να συνεχίσουν να δουλεύουν, ίσως σε ένα καλύτερο Mega… Εύχομαι να μην πέσει μαύρο. Αγωνίζονται οι συνάδελφοι και θα αγωνιστούμε κι εμείς μαζί τους για να μην πέσει μαύρο, να μην έρθει το σκοτάδι. Ελπίζω οι επιλεκτικές πληρωμές που ξεκίνησε το κανάλι να μη μείνουν επιλεκτικές. Να γίνουν για όλους τους εργαζόμενους. Όλοι κόπιασαν για να το κρατήσουν ανοιχτό το Mega 17 μήνες και όλοι πρέπει να πάρουν αυτά που δικαιούνται. Για λόγους δημοκρατίας και όχι μόνο…»

Οι εργαζόμενοι του Mega πραγματοποιούν από την 1η Φεβρουαρίου 2018 διαμαρτυρία σε αντίσκηνα έξω από τη Motor Oil του μεγαλομετόχου του καναλιού, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X