Λέξεις, εικόνες, συνθήματα, φράσεις, ζωγραφιές είναι μάρτυρες της καθημερινότητας μας. Αν θέλουμε να πάρουμε μια ιδέα για το τι συμβαίνει στη ζωή των ανθρώπων, ας ρίξουμε μια ματιά στους τοίχους.

Οι σχολικές αίθουσες, τα θρανία, οι τοίχοι του σχολείου έχουν γεμίσει με συνθήματα της Χρυσής Αυγής. Ο σπόρος του εθνικισμού έχει ήδη φυτευτεί και σκορπάει σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας. Στο διαδίκτυο, υπάρχουν πολλές φωτογραφίες για το τι ”μήνυμα” μας στέλνουν οι μαθητές.

Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβει κανείς ότι πρέπει να δράσουμε;

toixos1

toixos2

 toixos3

  toixos6

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X