Σκληρή απάντηση σε όσους επικρίνουν τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, μόλις επτά μήνες μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως υπάρχουν σοβαροί λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την επιλογή και υπογραμμίζουν πως επί της ουσίας δεν πάμε σε πρόωρες εκλογές, καθώς «στο μυαλό και την ψυχή μας έχει ήδη συμπληρωθεί η τετραετία».

Είναι τρελό να κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα πως ουσιαστικά δεν έχει κυβερνήσει καθόλου όλο αυτό το διάστημα, τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτουν: «Ο Πρωθυπουργός πέρασε τόσο δύσκολα στη διαπραγμάτευση που είναι σαν να έχασε (τουλάχιστον) τέσσερα χρόνια από τη ζωή του. Συνεπώς, η κυβέρνηση είναι σαν να έχει εξαντλήσει την τετραετία και όπως ορίζει το Σύνταγμα προχωράει σε εκλογές».

Με βάση το ρεπορτάζ λοιπόν ο βασικός λόγος που προχωράμε ξανά – μανά σε εκλογές, δεν είναι ούτε το «αντάρτικο» της Αριστερής Πλατφόρμας, ούτε το ότι ο Πρωθυπουργός υπέγραψε το Μνημόνιο, αντί να το σκίσει.

Όσο για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό φέρεται να είπε σε συνεργάτες του πως «για ρωτήστε όλους αυτούς που με κράζουν, τι θα έκαναν αν έπρεπε να μιλάνε κάθε μέρα με τον Βαρουφάκη, την Ζωή και τον Λαφαζάνη… I am exhausted»!

Τέλος, όπως μαθαίνουμε ο Πρωθυπουργός στις προεκλογικές του εξαγγελίες αναμένεται να υποσχεθεί πως αν ξαναεκλεγεί θα κάνει δημοψήφισμα με ερώτημα «πόσο καιρό θέλετε να κυβερνήσω».

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια