Είναι από τους βασικούς κατηγορούµενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Βαρύνεται µε τις κατηγορίες για συµµετοχή στην εγκληµατική οργάνωση αλλά και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ωστόσο ο Γιάννης Λαγός θα είναι ο νέος ευρωβουλευτής του µορφώµατος στη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παρόλο που η ΧΑ µείωσε στο µισό τη δύναµή της, το πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου προσέλκυσε τις ψήφους των χρυσαυγιτών.

Οµως ο Γ. Λαγός είναι υπόδικος και έχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ούτε αυτό, ούτε οι εις βάρος του κατηγορίες δεν αποτέλεσαν πρόβληµα για τους ψηφοφόρους. Και αυτό γιατί, ως είθισται στο µόρφωµα, τις αποφάσεις τις λαµβάνει ο αρχηγός, ο οποίος και δίνει γραµµή στα µέλη του που τον ακολουθούν πιστά.

Στις Βρυξέλλες, ήδη εκλεγµένοι ευρωβουλευτές αλλά και δηµοσιογράφοι από τον διεθνή Τύπο, που γνωρίζουν ποιος είναι ο νέος ευρωβουλευτής της ΧΑ, έχουν αρχίσει να προβληµατίζονται σχετικά µε το τι θα γίνει και αν τελικά θα καταφέρει να φτάσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Πέρα από το θέµα της νοµιµότητας, υπάρχει και ένα ηθικό ζήτηµα. Είναι κατηγορούµενος στην πιο εµβληµατική δίκη κατά του νεοναζισµού στην Ευρώπη, µε δράσεις όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τα τάγµατα εφόδου. Πώς µπορεί απλώς να περπατάει ελεύθερος στους διαδρόµους της Ευρωβουλής;» είπε ένας από αυτούς. Από το 2015, όταν αποφυλακίστηκε λόγω παρέλευσης του εξαµήνου, στον Γ. Λαγό επιβλήθηκαν αυστηροί όροι.

Οι πιο βασικοί ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η µη συµµετοχή του σε δηµόσιες συναθροίσεις, ενώ του έχει επιβληθεί επίσης να δίνει το «παρών» στο αστυνοµικό τµήµα της περιοχής του. Συνεπώς για να ταξιδέψει σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο θα πρέπει να κάνει αίτηµα για άρση του περιοριστικού όρου της εξόδου από την Ελλάδα.

Πληροφορίες Έθνος

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]