Στα Γρεβενά δεν είχαν στείλει τα παιδιά τους σχολείο επειδή θα πήγαιναν το απόγευμα προσφυγόπουλα. Στη Σάμο, οι μαθητές επέστρεψαν μόλις σήμερα στο σχολείο μετά από αποχή δύο εβδομάδων για τον ίδιο λόγο. Στα Βίλια μαζεύονται κάτω από ξενοδοχείο που φιλοξενούνται πρόσφυγες και πετάνε πέτρες.

Κι όταν αυτό δεν είναι αρκετό, η ηδονή του φόβου που προκαλούν στους άλλους δεν φτάνει, μπουκάρουν μέσα, πετάνε μολότοφ, βρίζουν ανήλικες προσφυγοπούλες και τις κλωτσάνε στο κεφάλι. Στην Κόνιτσα ασυνόδευτοι πρόσφυγες παίζουν μπάσκετ, πλησιάζουν κουκουλοφόροι μαυροντυμένοι, βγάζουν ρόπαλα τους χτυπούν.

Πάμε λίγο πιο μακριά; Στη Νέα Ζηλανδία φασίστας μπαίνει σε τζαμί σκοτώνει μουσουλμάνους, 49 άτομα. Πυροβολεί δυο φορές τον καθένα για να είναι σίγουρος πως δεν θα γλιτώσει κανείς. Το μικρότερο θύμα του ένας τρίχρονος. Μαύρος.

Στην Ιταλία, ο Σαλβίνι προχώρησε στην κατάσχεση του διασωστικού πλοίου Mare Jonio. Ζητήθηκε η σύλληψη του πληρώματος. Το πλοίο είχε μόλις διασώσει 49 πρόσφυγες που επέβαιναν σε φουσκωτό.

Τι συμβαίνει; Θα σου πω τι συμβαίνει. Ο φασισμός συμβαίνει. Αυτό συμβαίνει. Η εμμονή να δουν τον πρόσφυγα να υποφέρει. Αυτό συμβαίνει. Θέλουν τον πρόσφυγα νεκρό. Αυτό συμβαίνει. Ο φασισμός συμβαίνει. Αυτό συμβαίνει. Αυτό ακριβώς συμβαίνει. Ο φασισμός…

[Της είπαν να χαμογελάσει στο φακό. Και τούτο το παιδί πολέμου χαμογέλασε.Αυτό το παιδί το θέλουν να πεθάνει.Αυτό το παιδί οι φασίστες το θέλουν νεκρό! Όχι! Δεν θα τους περάσει!Ο φασισμός δεν θα περάσει.Φτάνει! Ποτέ ξανά!]

από Gianna Kouka

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια