H δύναμη του συστήματος, φαίνεται στην ευκολία που μεταμορφώνει βατράχους σε πρίγκιπες και τους κάνει ξανά βατράχους, όταν χρειαστεί.

Το ξήλωμα της Χρυσής Αυγής θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Τα στοιχεία για φασιστικές επιθέσεις, όπως και γι’ άλλες δραστηριότητες (ξέπλυμα χρήματος κ.ά), υπήρχαν, ήταν στη διάθεση του Δένδια και της δικαιοσύνης κι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Η κυβέρνηση προτίμησε να παίζει το παιχνίδι των δύο άκρων για να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάνουν στελέχη της ακόμα και τώρα, ενώ Μέσα όπως το Πρώτο Θέμα έκαναν τη Χρυσή Αυγή lifestyle γράφοντας για τη γκόμενα μοντέλο που έριξε ο Κασιδιάρης ή τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του Καιάδα.

Η Χρυσή Αυγή τώρα ξηλώνεται. Είναι όμως απορίας άξιο αν ξηλώνονται κι όσα έσπειρε.

Πρέπει να κατανοήσουμε κάτι. Η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε από το παράθυρο στις ζωές μας κι ούτε απ’ αυτό θα βγει. Πάτησε πάνω σε άλυτα για χρόνια προβλήματα (μεταναστευτικό, εγκληματικότητα, φτώχεια), χάρισε με το τσουβάλι απλοϊκές απαντήσεις κι εξηγήσεις και μπόλιασε γειτονιές κι ανθρώπους με μίσος.

Αυτοί οι άνθρωποι μέσα τους έχουν απαξιώσει το πολιτικό σύστημα, τη δημοκρατία, τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής και τα κανάλια. Βλέποντας τους πάντες να επιτίθενται στη Χ.Α, βλέπουν στα πρόσωπα του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη και του Παναγιώταρου ήρωες. Τους θεωρούν αντισυστημικούς.

Η Χρυσή Αυγή ορθώς διώκεται νομικά, όμως αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να αποδυναμωθεί στη συνείδηση όσων την πίστεψαν. Και θα αποδυναμωθεί όχι επειδή πλέον ξέρει κι η τελευταία πέτρα τα αληθινά της χαρακτηριστικά, αλλά όταν πάψουν ο πιτσιρικάς, ο άνεργος, ο ηλικιωμένος να βλέπουν το μαχαίρωμα σε μετανάστες ως λύση και τη δολοφονία του Φύσσα ως παράπλευρη απώλεια.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια