Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τον κόσμο να συζητά για πολιτική. Ενδεικτικό ήταν το αστείο που κυκλοφόρησε: “-Κι ήταν δύσκολα εκείνο το καλοκαίρι; -Ένα θα σου πω. Βλέπαμε live ευρωκοινοβούλιο στις 11 το πρωί καθημερινή”. 

 Η πολιτική μπήκε για τα καλά στη ζωή μας, σε σημείο που δεν χωρούσε και δεν χωράει τίποτα άλλο. Αυτή η υπερβολική ενασχόληση με τα κοινά -σχεδόν μονοκαλλιέργεια- δεν θα συνεχιστεί επ΄ άπειρον. Υπάρχει όμως ο σοβαρός κίνδυνος η πολιτική όπως τη γνωρίζουμε να απαξιωθεί. 

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, προϊόν εκβιασμού και όχι συναίνεσης, έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων. Πολύς κόσμος που ψήφισε ΟΧΙ, αισθάνεται προδομένος. Αισθάνεται ότι για ακόμη μία φορά εμπιστεύτηκε τους πολιτικούς και εκείνοι τον εξαπάτησαν.Τσουβαλιάζει.

Το μοιραίο συμπέρασμα που ακούγεται τις τελευταίες ώρες όλο και πιο πολύ ότι “όλοι ίδιοι είναι”, δεν μπορεί παρά να προβληματίζει. Διότι από αυτό το τσουβάλιασμα, κερδισμένοι μπορεί να βγουν όσοι παρουσιάζονται ως αντισυστημικοί. Ρόλο που ξέρει να παίζει καλά η Χρυσή Αυγή και αποδείχτηκε περίτρανα στις εκλογικές της επιδόσεις.

Η μεγαλύτερη πρόκληση της κυβέρνησης είναι ακριβώς αυτή. Να αποδείξει ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Αν τελικώς υπερψηφιστούν οι κυβερνητικές προτάσεις και γίνει πραγματικότητα η συμφωνία, οφείλει να αποδείξει ότι είναι διαφορετική. Να λειτουργήσει με διαφάνεια, να χτυπήσει τη διαπλοκή, να κάνει νομοθετικές παρεμβάσεις που θα έχουν ορατό αποτέλεσμα στην καθημερινότητα. Να κάνει πράγματα που δεν κοστίζουν αλλά μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως να μειώσει στο ελάχιστο τις γραφειοκρατικές απαιτήσεις για να ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση. Αν η κυβέρνηση είναι και θέλει να είναι διαφορετική, μπορεί να το κάνει ακόμη και όταν όλα μοιάζουν να είναι εναντίον της. Αρκεί να το θέλει.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια