Τι είναι πιο ερωτικό από το αργεντίνικο τάνγκο; Το να διηγείσαι τον έρωτα της ζωής σου χορέυοντας αργεντίνικο τάνγκο! Και αυτή η πρόταση εσωκλείει όλη την ατμόσφαιρα της ταινίας του German Kral, ο οποίος μας παρουσιάζει τη ζωή και τη συνεργασία της Maria Nieves Rego και του Juan Carlos Copes, του πιο διάσημου ζευγαριού χορευτών τάνγκο στην Αργεντινή.

Γνωρίστηκαν ως έφηβοι τη δεκαετία του ’40 και, παρ’ότι αρχάριοι, μέσα από την επιμονή τους και τη βαθιά αγάπη τους για το τάνγκο κατάφεραν να κατακτήσουν τον κόσμο που πάντα ονειρεύονταν. Και μέσα στην επαγγελματική συντροφικότητά τους γεννήθηκε για εκείνη μια ελπίδα. Και ένας πόθος. Που, όμως, έμεινε για πάντα ανεκπλήρωτος. Αφ’ ενός η ευθεία αφήγηση της ίδιας της Maria και αφ’ετέρου η απόδοση όλων των εντάσεων, συναισθημάτων, «διαλόγων» μέσα από το χορό και μόνο, συνθέτουν ένα ρομαντικό και μελαγχολικό ύφος το οποίο διατηρείται μέχρι το τέλος της ταινίας.

Στο «Τελευταίο μας Τανγκο» οι πρωταγωνιστές δε συνομιλούν και δε χρησιμοποιούν συμβατούς τρόπους επικοινωνίας. Χορεύουν την αμηχανία, τη φιλοδοξία, τη ζήλια, όλα τα εκφράζουν μέσα από το χορό. Μέσα από το χορό συγκρούονται και στο χορό πάντα επιστρέφουν.

Τα σκηνικά είναι μινιμαλιστικά, άλλοτε σουρεαλιστικού χαρακτήρα και άλλοτε τελείως μαύρα, και θυμίζουν θέατρο. Τα πρόσωπα παρουσιάζονται προσιτά, ευάλωτα και ειλικρινή, και ισχυροποιούνται από την αναλλοίωτη αφοσίωσή τους στην τέχνη.

Χωρίς να «απογειώνεται» σεναριακά, αλλά με αρκετά συγκινησιακά στοιχεία, «Το Τελευταίο μας Τάνγκο» είναι ένα μελαγχολικό ντοκυμαντέρ που θα αγαπήσουν οι λάτρεις του χορού αλλά και οι αθεράπευτα ρομαντικοί.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια