Ένα οκτάχρονο αγόρι, μετανάστης από τη Γουατεμάλα πέθανε λίγο μετά τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων, μετά τη σύλληψή του από συνοριοφρουρούς των ΗΠΑ, ανέφερε σε δήλωσή της η υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων (U.S. Customs and Border Protection – CBP). Είναι το δεύτερο παιδί μετανάστης που πεθαίνει αυτό τον μήνα ενώ τελεί υπό κράτηση στις ΗΠΑ.

Το αγόρι και ο πατέρας του τελούσαν υπό κράτηση από την CBP στις 24 Δεκεμβρίου, όταν ένας φρουρός της υπηρεσίας παρατήρησε πως το παιδί έμοιαζε άρρωστο, ανέφερε η CBP. Πατέρας και γιος μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Τζέραλντ Τσάμπιον στο Αλαμογκόρντο, στο Νέο Μεξικό, όπου το αγόρι διαγνώστηκε με κοινό κρυολόγημα και πυρετό, και το προσωπικό του νοσοκομείου του έδωσε εξιτήριο.

Όμως, αργότερα το ίδιο βράδυ, το αγόρι άρχισε να κάνει εμετό και μεταφέρθηκε πίσω στο νοσοκομείο. Πέθανε στο νοσοκομείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ανέφερε η CBP, προσθέτοντας πως η επίσημη αιτία θανάτου δεν είναι γνωστή.

Η υπηρεσία δεν ανέφερε τα ονόματα του πατέρα και του γιου του και είπε πως θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες «όταν είναι διαθέσιμες και στον κατάλληλο χρόνο». Αξιωματούχοι στη Γουατεμάλα ενημερώθηκαν για τον θάνατο του αγοριού, ανέφερε η CBP. Η κυβέρνηση της χώρας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλια.

Είναι το δεύτερο περιστατικό σε ένα μήνα με ένα παιδί μετανάστη που πεθαίνει μετά τη σύλληψή του από συνοριοφρουρούς των ΗΠΑ. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Γιακελίν Κάαλ, επίσης από τη Γουατεμάλα, πέθανε μετά τη σύλληψή της μαζί με τον πατέρα της από συνοριοφρουρούς σε απομακρυσμένο σημείο του Νέου Μεξικού.

Η κηδεία της Κάαλ πραγματοποιήθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, στο χωριό της οικογένειάς της.

Ο θάνατός της προκάλεσε επικρίσεις για τη μεταναστευτική πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τους Δημοκρατικούς και από συνηγόρους των μεταναστών, ενώ η διοίκηση Τραμπ είπε πως ο θάνατος της Καάλ δείχνει τους κινδύνους που εμπεριείχε το ταξίδι της και η απόφαση της οικογένειάς της να περάσει παράνομα τα σύνορα.

Ο θάνατος της Καάλ ερευνάται από τον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας που εξετάζει κατηγορίες για παραπτώματα από υπαλλήλους της υπηρεσίας. Η CBP δήλωσε σήμερα πως ο θάνατος του αγοριού από τη Γουατεμάλα ερευνάται από το γραφείο επαγγελματικής ευθύνης της υπηρεσίας και πως ο γενικός επιθεωρητής έχει ενημερωθεί για τον θάνατο. Προσώρας δεν είναι γνωστό αν η εποπτική αρχή θα ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατο του αγοριού.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]