Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα τους δημοσιογράφους και την Μάγδα Φύσσα στο Εφετείο στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. Ο διάσημος σκιτσογράφος Carlos Latuff έδωσε το παρών στη διαδικασία, σκίτσαρε τη μητέρα του Παύλου, εκφράζοντας έτσι και την αλληλεγγύη του στον αντιφασιστικό της αγώνα ενάντια στους Χρυσαυγίτες που δολοφόνησαν τον γιο της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Latuff παίρνει θέση, είναι άλλωστε γνωστός για την αριστερή του ματιά και τα πολιτικοποιημένα σκίτσα του. Επίσης δεν είναι πρώτη φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα και καυτηριάζει την ελληνική πολιτική σκηνή. Έχει σχεδιάσει πολλές φορές την Ελλάδα ως πληγωμένη Αθηνά από την οικονομική κρίση και τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Γνωστός και για τα σκίτσα του για την άνοδο του φασισμού, σήμερα o Latuff παρακολούθησε από κοντά τη δίκη της ΧΑ, σκιτσάροντας την μητέρα-σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, τη Μάγδα Φύσσα που είναι παρούσα σε κάθε δικάσιμο. Σκίτσαρε όμως και την έδρα του δικαστηρίου την ώρα της κατάθεσης του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργου Χριστόπουλου, ενώ δεν δίστασε να σκιτσάρει και τους συνηγόρους των Χρυσαυγιτών- εκφράζοντας παράλληλα και την έκπληξή του που ήταν τόσοι πολλοί σε αριθμό.

Πριν την έναρξη της δίκης, συνάντησε και την Μάγδα Φύσσα, λέγοντάς της πως είναι τιμή γι’ αυτόν που τη γνωρίζει από κοντά. «Και στη Βραζιλία έχουμε πολλές μητέρες σαν κι εσάς, με τόση δύναμη», της είπε ο διάσημος σκιτσογράφος, με την μητέρα του Παύλου να του απαντά: «Μακάρι να μην χρειαζόταν να δείξουμε αυτή τη δύναμη, όταν είμαστε θύματα αυτής της υπόθεσης».

Στο τέλος της διαδικασίας, ο Latuff επιφύλαξε κι ένα δώρο στη μητέρα του Παύλου, δίνοντάς της ένα σκίτσο που έφτιαξε εκείνη τη στιγμή για τον δίκαιο αγώνα της ίδιας αλλά και του γιου της απέναντι στο «τέρας» του φασισμού.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X