Ο γνωστός και αγαπημένος Ισπανός τραγουδοποιός Manu Chao ενημερώνει τους φίλους του στο facebook για τον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Με ένα ποστ στην επίσημη σελίδα του στο facebook, ο αγαπημένος τραγουδοποιός που βρέθηκε τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη για μία και μόνο συναυλία φέτος στο ελληνικό κοινό, ενημερώνει τους φίλους του για την αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

manuchao-skouries

«Ποστάροντας» το κείμενο της Επιτροπής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού της Μεγάλης Παναγιάς, γραμμένο στα αγγλικά και με φωτογραφίες του ίδιου με τη σημαία “Save Souries”, δίνει το δικό του μήνυμα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X