Μείωση κατά 60% θα κάνει στον μισθό του ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ο πρώτος αριστερός πρόεδρος του Μεξικού και θριαμβευτής των εκλογών στις αρχές του μήνα στο πλαίσιο της λιτότητας, που ζουν και οι πολίτες.

Η αμοιβή του AMLO (ακρωνύμιο του ονόματός του) θα είναι 108.000 πέσος (5.707 δολάρια) το μήνα με τον ίδιο να λέει πως σχεδιάζει να κερδίζει λιγότερο από το μισό ποσό, που απολάμβανε ο προκάτοχός του.

«Αυτό που θέλουμε είναι ο προϋπολογισμός να φτάσει για όλους» είπε στους δημοσιογράφους ο Ομπραδόρ, που διαμήνυσε πως κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν θα μπορεί να κερδίσει περισσότερα από τον πρόεδρο κατά τη διάρκεια της εξαετούς θητείας του.

Ο Ομπράντορ δήλωσε ότι θα ήθελε να μειώσει ακόμη περισσότερο τον μισθό του, αλλά δεν θέλει να προκαλέσει δυσαρέσκεια στο υπουργικό συμβούλιο, μέλη του οποίου σε ορισμένες περιπτώσεις αφήνουν θέσεις του ιδιωτικού τομέα ή ακαδημαϊκές θέσεις που έχουν μεγαλύτερες αμοιβές από το νέο ανώτατο όριο του μισθού ενός δημόσιου υπάλληλου.

Ο νέος πρόεδρος μίλησε επίσης τη μείωση των παροχών που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους και απολαμβάνουν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως σοφέρ, σωματοφύλακες και ιδιωτική ιατρική ασφάλιση.

Ακόμη, προανήγγειλε ότι οι πρώην πρόεδροι δεν θα λαμβάνουν πλέον συντάξεις, ανακοίνωσε τη μετατροπή της επίσημης προεδρικής κατοικίας σε πολιτιστικό κέντρο κι επανέλαβε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για εξάλειψη της διαφθοράς.

Σύμφωνα με τον  AMLO, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να γνωστοποιούν τα περιουσιακά τους στοιχεία, ενώ η διαφθορά θα θεωρηθεί σοβαρό αδίκημα.

Σύμφωνα με τον Guardian, υποστηρικτές του προέδρου ενθουσιάστηκαν με τις προτάσεις του. «Αυτό χρειαζόμαστε», δήλωσε η 57χρονη Ζοσεφίνα Αρκινιέρα, διοικητική υπάλληλος, που βγάζει 12.000 πέσος το μήνα.

Εξέφρασε δε τη δυσαρέσκειά της για τη δωροδοκία δημόσιων υπαλλήλων και την πολυτελή ζωή υψηλόβαθμων αξιωματούχων την ώρα που οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Πηγή: efsyn.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X