Ο Thom Yorke είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες στον κόσμο, για την χαρακτηριστική φωνή του, για την ιδιαίτερη προσωπικότητα του, αλλά και για την εξωτερική του εμφάνιση, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της χαρισματικής προσωπικότητας του.

Την άνοιξη του 2000 ο frontman των Radiohead παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΠΟΠ & ΡΟΚ, όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το χαρακτήρα και την εξωτερική εμφάνιση του, την αντιμετώπιση που είχε ακόμα και από το οικογενειακό του περιβάλλον, το ρόλο που έπαιξε αυτό στη ζωή του, τη διαφορετικότητα και τη μοναξιά που δεν πρέπει να φοβόμαστε.

Το συγκεκριμένο σημείο της συνέντευξης έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, σήμερα, το 2017, που ο φόβος και το αδικαιολόγητο μίσος για το διαφορετικό συνεχίζουν να βρίσκονται καλά φωλιασμένα στην κοινωνία. Ακολουθεί λοιπόν η απάντηση του Thom Yorke:

“Στο σχολείο με λέγαν σαλαμάνδρα επειδή το ένα μου μάτι είναι πιο μικρό από το άλλο.

Οι συμμαθητές μου, μου πετούσαν στο κεφάλι τις ποιητικές συλλογές που διάβαζα και τα κορίτσια που μου άρεσαν με χλεύαζαν λέγοντάς μου ότι είμαι loser και ψυχαναγκαστικός. Ο πατέρας μου με έλεγε ερπετό και ανίκανο να γοητεύσω μια γυναίκα. Μετά από όλα αυτά, ασχολήθηκα ακόμα περισσότερο με την ποίηση και τη μουσική. Αν μου ζητούσαν να συμβουλέψω κάτι τους νέους, θα ήταν να μη φοβούνται τη μοναξιά και να συγχωρούν αμέσως. Εχθροί είναι αυτοί που μισούμε και όχι αυτοί που μας μισούν.

Ό,τι επιτυχία έκανα, την οφείλω στα πολύ δύσκολα παιδικά μου χρόνια.

Με λένε Thom Yorke, είμαι πρωτίστως πατέρας και μετά ο τραγουδιστής των RADIOHEAD.”

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X