Από την Εδουάρδου Λω μέχρι την πλατεία Κλαυθμώνος και πιο πίσω ο δρόμος ήταν γεμάτος κόσμο. Στην πρώτη κινητοποίηση που έγινε με τη νέα κυβέρνηση, οι φοιτητές κατέβηκαν μαζικά στον δρόμο και έστειλαν μήνυμα στη νέα υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ότι δεν θα αποτελέσει εύκολο εγχείρημα η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 2.500 και πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια μέχρι το Πολυτεχνείο, περνώντας πρώτα από την Ομόνοια, το Σύνταγμα και τη Βουλή.

Στην κινητοποίηση μαζικό παρών έδωσαν τα φοιτητικά σχήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ συμμετείχαν ακόμη η ΔΕΑ, το ΚΚΕ Μ-Λ, το ΣΕΚ, το ΕΚΚΕ και άλλα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Συμμετοχή υπήρχε και από τον αναρχικό χώρο με την Ταξική Αντεπόθεση και την αναρχική φοιτητική συνέλευση Αροδαμός.

“Νίκη Κεραμέως άκου το καλά – αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά”, “το άσυλο δεν είναι ακαδημαϊκό – αγώνας για όλο τον λαό”, “τον λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς και όχι οι πρυτάνεις, τα ΜΑΤ και οι εισαγγελείς”, “ούτε Γαβρόγλου, ούτε Κεραμέως – πάλη για το άσυλο, το δικό μας χρέος”, ήταν ορισμένα μόνο από τα συνθήματα που φώναζαν οι φοιτητές.

Η αστυνομία είχε διακριτική παρουσία. Ωστόσο είχε αποκλείσει με δυνάμεις των ΜΑΤ τον δρόμο της Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος που βρίσκονται τα λουλουδάδικα.

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν και οι φοιτητές του ΚΚΕ (ΜΑΣ), απλώνοντας μεγάλο πανό στα Προπύλαια ενάντια στην κατάργηση του ασύλου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια