Περισσότεροι από 255.000 Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας υποφέρουν από μόνιμες αναπηρίες, σύμφωνα με έκθεση του Παλαιστινιακού Γραφείου Στατιστικής (PBS).

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρίες, το PBS δημοσίευσε την έκθεση που αποκαλύπτει ότι το 5,8% του πληθυσμού ζει με αναπηρία: 127.000 στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και 128.000 στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των ανάπηρων Παλαιστινίων αυξήθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια από 4,7%  5,3% στη Δυτική Όχθη και 3,7% στη Γάζα το 2007.

Επιπλέον, η έκθεση ανέφερε ότι το 2,9% των Παλαιστινίων έχει αναπηρίες που περιορίζουν την μετακίνησή τους, ενώ το 2,6% έχει περιορισμούς σχετικά με την όρασή τους. Η διεθνής ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση Médecins Sans Frontières προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι περισσότεροι από 1.000 Παλαιστίνιοι στη Γάζα που πυροβολούνται από τον ισραηλινό στρατό διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μόνιμες αναπηρίες ή θάνατο.

Πηγή: Middle East Monitor

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια