Η θεωρία της εξέλιξης και το Big Bang είναι αληθινά και ο θεός “δεν είναι κάποιος μάγος με μαγικό ραβδί” σημείωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.  Η είδηση αυτή κάνει το γύρω του κόσμου ενώ είναι η πιο “διαδεδομένη” της τελευταίας εβδομάδας  στον Indepedent.

Ο Πάπας Φραγκίσκος που δεν σταταματάει να εκπλήσσει τον κόσμο, μιλώντας στο Pontifical Academy of Sciences, τόνισε ότι οι παραπάνω επιστημονικές θεωρίες δεν είναι ασυμβίβαστες με την ύπαρξη ενός δημιουργού, αντιθέτως τον “χρειάζονται”.

“Όταν διαβάζουμε για την “Γένεση” υπάρχει ο κίνδυνος να φανταστούμε την ύπαρξη ενός θεού που είναι μάγος, με ένα μαγικό ραβδί ικανός να κάνει τα πάντα. Αλλά αυτό δεν είναι έτσι” δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος

Η εξέλιξη στην φύση δεν είναι ασυμβίβαστη με την έννοια της δημιουργίας, γιατί η εξέλιξη απαιτεί την δημιουργία των όντων τα οποία και εξελίσσονται.

Η καθολική εκκλησία έχει μακρά παράδοση ενάντια στην επιστήμη. Σε όλους μας είναι γνωστή η αντιπαράθεση με τον Γαλιλαίο ή τον Τζορτνάνο Μπρούνο. Γνωστή επίσης είναι η Ιερά εξέταση,  πυρά και σκοταδισμός

Τα λεγόμενα του Πάπα Φραγκίσκου φαίνεται πως ταιριάζουν περισσότεροστον Πάπα Πίου XII, ο οποίος είχε ανοίξει την πόρτα στην ιδέα της εξέλιξης και χαιρέτισε θερμά την θεωρία του Big Bang. Το 1996 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β προχώρησε παραπέρα αυτή τη ρητορική, προτείνοντας την θεωρία της εξέλιξης οι ως μια υπόθεση αλλά ως ένα αποδεδειγμένο γεγονός.

Ο Giulio Giorello, καθηγητής Φιλοσοφίας της επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Degli Studi, σημείωσε στους δημοσιογράφους πως οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου είναι πολύ σημαντικές. “Είμαστε απόγονοι του Big Bang το οποίο δημιούργησε το σύμπαν. Η εξέλιξη ήρθε από την δημιουργία”

“Ο Πάπας Φραγκίσκος προσπαθεί να μειώσει την απόσταση από την επιστήμη.” σημείωσε.

Το είδαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X