Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που συνδέθηκε άρρηκτα με τον Παναθηναϊκό. Ο Θ. Γιαννακόπουλος νοσηλευόταν εδώ κι αρκετό καιρό με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο πέθαναν και οι τρεις αδερφοί της οικογένειας: στις 29 Απριλίου 2018 απεβίωσε ο Κώστας, στις 10 Ιουνίου 2018 ο Παύλος και σήμερα, 19 Μαρτίου 2019 ο Θανάσης.

Γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα. Μαζί με τον αδελφό του Παύλο σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική. Το 1960 ίδρυσε την εταιρεία ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ με έδρα στη οδό Σωκράτους και να κάνει ισχυρή την εταιρεία από το 1971.

Ασχολήθηκε επίσης με το εμπόριο μπανάνας, το οποίο εκείνη την εποχή, κατά τη χούντα, ελεγχόταν αυστηρά από το κράτος.

Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του Παύλο. Το 2012 παρέδωσε την διοίκηση στον γιο του αδερφού του Παύλου, Δημήτρη.

Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09.

Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από τις επιτελικές θέσεις στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά παρέμενε κοντά στην ομάδα.

Tον Σεπτέμβριο του 2015, στην γιορτή “Honouring Our Legacy” του Παναθηναϊκού, είχε συγκινήσει τον κόσμο όταν πήρε κάποια στιγμή το μικρόφωνο και είπε με τρεμάμενη φωνή: “Θέλω να με ακούσετε με λίγη ησυχία. Θέλω να κάνω μία παραίνεση και μία παράκληση: Όταν πεθάνω, να με θάψετε με την σημαία του Παναθηναϊκού”.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X