Ένα κορίτσι που έπεσε θύμα βιασμού άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια του τοκετού στην Παραγουάη, όπου η έκτρωση απαγορεύεται, εκτός εάν η γέννηση απειλεί τη ζωή της μητέρας. Το μωρό είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά βρίσκεται σε αναπνευστική υποστήριξη.

Η 14χρονη είχε νοσηλευτεί για 20 ημέρες, αφού παρουσίασε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη όταν πήγε να δουλέψει. Οι γιατροί επιχείρησαν να της κάνουν καισαρική, αλλά το κορίτσι υπέστη τρεις καρδιακές ανακοπές και στη συνέχεια πέθανε.

«Προσπαθήσαμε αλλά δεν μπορέσαμε να την σώσουμε. Το σώμα της δεν ήταν έτοιμο για εγκυμοσύνη» ανακοίνωσε η διεύθυνση του νοσοκομείου, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο 37χρονος θύτης που τη βίασε συνελήφθη από αστυνομικούς την Πέμπτη, όπως δήλωσε επικεφαλής της Εθνικής Γραμματείας Παιδιών και Εφήβων (SNNA).

Το τραγικό περιστατικό θυμίζει ένα άλλο του 2015, όταν οι αρχές της Παραγουάης εμπόδισαν μία 10χρονη να κάνει έκτρωση, ενώ είχε βιαστεί από τον πατριό της.

Τότε το κορίτσι επέζησε μετά τον τοκετό. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, δεν της έχει παρασχεθεί ακόμα στέγη, όπως της είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.

Η διευθύντρια του τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στη χώρα, σημείωσε ότι «είμαστε μια χώρα που δεν έχει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση βασισμένη στην επιστήμη. Οι αρχές εκμεταλλεύονται την καθολική πλειοψηφία στη χώρα για να προωθήσουν νόμους που βασίζονται σε θρησκευτικές πεποιθήσεις και όχι επιστημονικές».

 

Το είδαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια