Το πρωί της Δευτέρας, τα κράτη μέλη κλήθηκαν, μέσω των υπουργών Γεωργίας, να τοποθετηθούν επί της συγκεκριμένης οδηγίας.  Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που είναι και αντιπρόεδρος του Ε.Κ. επικαλέστηκε ασθένεια, η Κωνσταντίνα Κούνεβα μία σοβαρή υποχρέωση στην Αθήνα και ο Στέλιος Κούλογλου υποστήριξε ότι βρίσκει θετικά και αρνητικά στην Οδηγία και ότι αν ήταν εκεί, θα ψήφιζε παρών.

Η υπερψήφιση και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σημαίνει ότι τα κράτη μέλη έχουν προθεσμία δύο ετών για να θέσουν σε ισχύ την Οδηγία και να την εισάγουν στις εθνικές νομοθεσίες.

Η ενισχυμένη πλειοψηφία που απαιτούνταν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο βρέθηκε τελικά, καθώς 19 κράτη υπερψήφισαν την Οδηγία, 6 (Ιταλία, Φινλανδία, Σουηδία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Πολωνία) τάχθηκαν ενάντια, ενώ το Βέλγιο, η Εσθονία και η Σλοβενία απείχαν από την ψηφοφορία.

Η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη, τάχθηκε υπέρ της Οδηγίας, παρά το γεγονός ότι στην ψηφοφορία του Ευρωκοινοβούλιου, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν υπογράψει τροπολογίες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και δήλωσαν την αντίθεσή τους είτε στο σύνολο, είτε σε κομμάτια της Οδηγίας. Υπενθυμίζεται ότι και οι 3 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Παπαδημούλης, Κούνεβα, Κούλογλου) απουσίαζαν την ημέρα της ψηφοφορίας.  Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που είναι και αντιπρόεδρος του Ε.Κ. επικαλέστηκε ασθένεια, η Κωνσταντίνα Κούνεβα μία σοβαρή υποχρέωση στην Αθήνα και ο Στέλιος Κούλογλου υποστήριξε ότι βρίσκει θετικά και αρνητικά στην Οδηγία και ότι αν ήταν εκεί, θα ψήφιζε παρών.

 

Πηγή: The press project

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X