Αναρωτιέμαι αν έχει αναρωτηθεί κανείς, τι σημαίνει να έχεις στην κατοχή σου 600 δισεκατομμύρια δολάρια. Πόσοι δισεκατομμυριούχοι χρειάζονται για να μαζευτεί το συγκεκριμένο ποσό;

Ο Γιώργος Παπαδάκης, έμπειρος δημοσιογράφος, έψαξε λίγο παραπάνω το θέμα, στέλνοντας ένα e-mail στην Bank Of Montreal, ρωτώντας αν υπάρχουν 600 δισεκατομμύρια δολάρια κατατεθειμένα σε λογαριασμό της E.N.D. (End National Debt).

Όπως ήταν φυσικό, η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική. Ούτε υπήρχαν τα συγκεκριμένα λεφτά, ούτε κάποιος από την τράπεζα είχε ακούσει τα ονόματα του Αρτέμιου Σώρρα και του Μανώλη Λαμπράκη.

Δεν υποτιμώ την πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Παπαδάκης και οι συνεργάτες της εκπομπής του. Είναι τυχερός που οι Καναδοί είναι τυπικοί σε τέτοια θέματα και του απάντησαν άμεσα και ειλικρινά. Θα μπορούσαν να μην είχαν ασχοληθεί καν.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα αρκούσε μια επίσκεψη στο www.forbes.com για να διαπιστώσει κανείς, ότι για να συγκεντρωθούν 600 δισεκατομμύρια δολάρια, θα έπρεπε να χαρίσουν ολόκληρες τις περιουσίες τους στην Ελλάδα,οι 20 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου! Πόσο ρεαλιστικό!

Microsoft, Zara, H&M και L’ Oreal είναι τα πιο αναγνωρίσιμα brand names σε αυτή την 20άδα. Ακόμα και ένα μικρό παιδί θα μπορούσε να καταλάβει μετά από αυτό ότι τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια δεν είναι… πετσετάκια.

Παρόλα αυτά, σε αυτή τη χώρα όλα γίνονται. Αυτοί οι άνθρωποι, αντί να μην ακουστούν ποτέ, για κάποιες μέρες έστρεψαν όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους, παραχώρησαν επίσημη συνέντευξη τύπου, γεμίζοντας με ψεύτικες ελπίδες διάφορους ευκολόπιστους και απελπισμένους συμπολίτες μας.

Μέχρι λοιπόν να τρελαθούν οι δισεκατομμυριούχοι ανά τον κόσμο και να αποφασίσουν να σώσουν την Ελλάδα, οι ελπίδες μας βρίσκονται στα χέρια των κυβερνώντων. Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα και καλό θα ήταν να μην είναι τόσο εύκολο για τον οποιονδήποτε να προβάλλεται, πατώντας πάνω στα πολύ σοβαρά προβλήματα της χώρας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Κώστας Χατσιανίδης

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Σχετικά Άρθρα

X