Χτες η δικαιοσύνη δεν αποδείχθηκε “τυφλή”, όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε όταν παίρνει αποφάσεις σε βάρος εκείνων που αντιστέκονται και βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, καθώς έχουν να τα βάλουν με ένα μεγαθήριο.

Το μεγαθήριο αλλάζει από φορά σε φορά. Για ένα εργαζόμενο μπορεί να είναι μια πολυεθνική, για έναν κάτοικο πάλι μια πολυεθνική, που μπορεί να θέλει να καταστρέψει τον τόπο του,  για έναν πολίτη ο τρόπος που λειτουργεί ένα σύστημα, χτυπώντας και βασανίζοντας.

Χτες ο Πέτρος Καπετανόπουλος, ο άνθρωπος που είχε αντιδράσει στο βασανισμό μετανάστη απο αστυνομικούς αθώωθηκε και για τις τρεις κατηγορίες και μετά από πολύ καιρό ακούσαμε να βγαίνουν ευχάριστα νέα από τις δικαστικές αίθουσες. Η δικαιοσύνη δεν αποδείχτηκε “τυφλή” ο Πέτρος που δεν κοίταξε τον εαυτό του, όπως κάνουν οι περισσότεροι δικαιώθηκε.

Ο ίδιος ωστόσο, δεν θέλησε μετά τη θετική έκβαση της υπόθεσης να πει μεγάλα λόγια για τον εαυτό του. Αντίθετα έκανε λόγο για μια συλλογική νίκη και στάθηκε στην αλληλεγγύη που έδειξε ο κόσμος. “Αυτό είναι το όπλο μας”, είπε και απέδωσε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη στη στήριξη του κόσμου.

Παράλληλα μίλησε για τον επόμενο αγώνα. Και κάλεσε σε μαζική στήριξη της προσπάθειας του Τάσου Θεοφίλου να αθωωθεί, ο οποίος διώκεται επίσης.

 Το μήνυμα του Πέτρου Καπετανόπουλου

Χθες στο δικαστήριο ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ. Δεν είναι λεκτικό σχήμα, ούτε τσιτάτο. Εξηγούμαι:
Δεν είμαι ούτε άφοβος, ούτε ήρωας. Η διαμαρτυρία μου το 2012,ήταν μια άμεση αντανακλαστική ενέργεια απέναντι στους μπάτσους που βασάνιζαν έναν άνθρωπο.

Όταν μού χώσανε τις κατηγορίες, ειδικά για τη ληστεία χέστηκα, λέω πού το πάνε αυτοί ρε μαλάκα; Οι φίλοι που βρεθήκαμε στη μάζωξη μετά τα κελιά της ΓΑΔΑ, θυμούνται έναν άνθρωπο σοκαρισμένο.

Αλλά, στην πορεία αρχίσατε να μπαίνετε όλοι στο παιχνίδι. Οι φίλοι, οι συνάδελφοι, οι σύντροφοι από τα παλιά, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, όσοι οργάνωσαν και συμμετείχαν στις μικροφωνικές, στις εκδηλώσεις, στο φανταστικό διονυσιακό γλέντι, οι 5 χιλιάδες που υπέγραψαν τη διαμαρτυρία, τα σωματεία με τα ψηφίσματα, τα άπειρα μηνύματα συμπαράστασης εδώ μέσα, άνθρωποι που είχα να τους δω πολλά χρόνια, ο κόσμος που ερχότανε στα διαρκώς αναβλημένα δικαστήρια.

Όλα αυτά, ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ , ήσασταν που με δυναμώσατε. Και μόνο έτσι πήγα και είπα αυτά που ήθελα, αλλά και ΟΦΕΙΛΑ να πω. Γιατί νομίζω πως το πιο σημαντικό ήταν, που χθες εκφράστηκε ο λόγος της αντίστασης και της αλληλεγγύης.

Μαζί μου ο Παναγιώτης, ο Γιώργος ,η Πόπη ως μάρτυρες, ο συνήγορός μου σύντροφος Κώστας Παπαδάκης και δεκάδες άνθρωποι στο ακροατήριο.

Το δικαστήριο, ενώ αποδέχτηκε και στήριξε τις ψευδομαρτυρίες του αξιότιμου κυρίου αστυνομικού, σε μια εξαιρετική κίνηση ισορροπίας , υποχρεώθηκε να με απαλλάξει λόγω λέει των «μη ταπεινών ελατηρίων μου».

Είναι σαφές σε όσους βρέθηκαν εκεί, πως πηγαίνανε να μού τη χώσουνε. Εγώ προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία πως η μαζική παρουσία κόσμου στο ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΘΩΩΣΕ.

Τα συγχαρητήρια λοιπόν αξίζουν σε ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ που δώσαμε αυτό τον αγώνα.

Θα σας πω λοιπόν μια κουβέντα που νομίζω δεν την έχετε ξανακούσει: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!
Να στε καλά.

ΥΓ Στις 27 Ιουνίου δικάζεται ο Τάσος Θεοφίλου. Όσο μπορούμε περισσότεροι, να μαστε εκεί.
Καλημέρα.

Διάβασε ακόμη:

Το πιο εξοργιστικό στην υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου