Της Κατερίνας Καβαλίδου (ακαδημαϊκός & ψυχολόγος)

Παγκόσμια ημέρα για την πρόληψη της αυτοκτονίας σήμερα κι όχι παγκόσμια ημέρα κατά της αυτοκτονίας, όπως είδα μερικές ιστοσελίδες/site ν’αποκαλούν. Το θέμα είναι “Αφιερώστε ένα λεπτό κι αλλάξτε μια ζωή”. Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να βοηθήσεις στην πρόληψη της αυτοκτονίας, απλά μπορείς να είσαι εκεί και να στηρίξεις κάποιον που σκέφτεται την αυτοκτονία. Τα παραπλανητικά δημοσιεύματα δε βοηθούν, η έρευνα όμως βοηθάει, η ενημέρωση βοηθάει, το να μιλάμε ανοιχτά βοηθάει, το να βρίσκουμε ειδικούς ψυχικής υγείας βοηθάει. Είτε είστε εντός είτε εκτός Ελλάδας, αφιερώστε λίγο χρόνο σήμερα να ψάξετε στο διαδίκτυο πως μπορείτε να βοηθήσετε και να λάβετε βοήθεια (ναι, υπάρχουν και πληροφορίες στα Ελληνικά). Αφιερώστε λίγο χρόνο για τους ανθρώπους γύρω σας που σας έχουν ανάγκη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια