Η Τράπεζα Πειραιώς αναγκάστηκε να «παγώσει» μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2018 την απόφαση για την απόλυση 120 εργαζομένων στον τομέα της φύλαξης και της καθαριότητας προκειμένου να προσληφθούν από ιδιωτική εργολαβική εταιρεία.

Η απόφαση ελήφθη κατά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου, της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς και των εκπροσώπων των εργαζομένων. Η Πειραιώς συμφώνησε στο «πάγωμα» της διαδικασίας και στην έναρξη διαπραγματεύσεων με τα σωματεία των εργαζομένων.

Μπροστά στην άμεση αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στις 120 απολύσεις στις οποίες προχώρησε η τράπεζα προκειμένου να αναθέσει τους τομείς της φύλαξης και της καθαριότητας σε ιδιωτική εργολαβική εταιρεία από την 1η Ιανουαρίου 2018, η Πειραιώς αναγκάστηκε να κάνει πίσω και τουλάχιστον να βρεθεί ενώπιον των Σωματείων των εργαζομένων και του υπουργείου Εργασίας για την απόφαση αυτή.

Η ανάθεση των συγκεκριμένων τομέων σε εργολαβική εταιρεία θα σήμαινε πρακτικά για τους 120 εργαζομένους κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων με κίνδυνο μειώσεων μισθών αλλά και απολύσεων.

Είναι πολλά τα λεφτά για να… παίξουν στα ΜΜΕ οι 120 απολύσεις της Πειραιώς!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια