Ω! πόσο ευγνωμονώ την περιοχή Κομπάνι
Τη γέννησε, τη γλίτωσε, την έστειλε σε ΄μένα
Άσε να λέω πως ήμουν δίπλα της κι εγώ εκεί
Αυτής που αγάπησα σα να ΄μουν μάνα θέ μου

Ω! πόσο ευγνωμονώ τις νήσους Πίτκαιρν
-ήταν το παραμύθι του-
οι πρόγονοί του βρετανοί αποικιοκράτες στο κυνήγι
Άσε να λέω πως ήμουν ήλιος στου Γκίλντφορντ τη βροχή
Αυτού που ερωτεύτηκα με τόση απ΄ την ψυχή μου θέ μου

Ω! πόσο ευγνωμονώ κάποτε που την έλεγαν Σαμψούντα
Το σπιτικό του ήτανε, τον ρίζωσε, με πόνο τον ξερίζωσε
Άσε να λέω πως ήμουν άμμος μαλακή καθώς περπατητός έως εδώθε ήρθε
Εκείνος ο προπάππους μου, ξανθότερος στον κόσμο δεν υπήρχε

Ω! πόσο ευγνωμονώ την πόλη Αθήνα
Γάλα μου έδωσε, γυναίκα μ’ έκανε, άξια με έχρισε να την οργώνω
Άσε να λέω πως είμαι ένα απ΄ τα πλευράκια της, λίγο οξυγόνο που τη θρέφω
Εγώ που θέ μου τρέχω όλη τη γη, εδώ παντοτινά θα επιστρέφω.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Η Λίνα Φούντογλου είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, και αριστούχα απόφοιτη της Δραματικης Σχολής Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης με την ομώνυμη υποτροφία της σχολής. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, διάφορων Δηπεθέ καθώς και του ελεύθερου θεάτρου. Το 2019 βραβεύτηκε για δεύτερη φορά από την Unesco Πειραιώς και Νήσων για τη συνεισφορά της στην Τέχνη και τον Πολιτισμό. Είναι Καλλιτεχνική Υπεύθυνη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά και συνιδρύτρια της κινηματογραφικής ομάδας Nail.hitnrun. Έχει διδάξει αρχές υποκριτικής στον κινηματογράφο σε Workshop της ομάδας της. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή, δημιουργικό μηδέν, μέρος της οποίας μεταφράστηκε στα Γαλλικά απο τον εκδοτικό οίκο Riveneuve Continents. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μαθήτρια του Νάνου Βαλαωρίτη στον γραπτό λόγο και τη λογοτεχνική έκφραση. Από το 2015 διατηρεί τη στήλη Απεριορίστων διαδρομών στο 3pointmagazine.

Related Posts