Ω! πόσο ευγνωμονώ την περιοχή Κομπάνι
Τη γέννησε, τη γλίτωσε, την έστειλε σε ΄μένα
Άσε να λέω πως ήμουν δίπλα της κι εγώ εκεί
Αυτής που αγάπησα σα να ΄μουν μάνα θέ μου

Ω! πόσο ευγνωμονώ τις νήσους Πίτκαιρν
-ήταν το παραμύθι του-
οι πρόγονοί του βρετανοί αποικιοκράτες στο κυνήγι
Άσε να λέω πως ήμουν ήλιος στου Γκίλντφορντ τη βροχή
Αυτού που ερωτεύτηκα με τόση απ΄ την ψυχή μου θέ μου

Ω! πόσο ευγνωμονώ κάποτε που την έλεγαν Σαμψούντα
Το σπιτικό του ήτανε, τον ρίζωσε, με πόνο τον ξερίζωσε
Άσε να λέω πως ήμουν άμμος μαλακή καθώς περπατητός έως εδώθε ήρθε
Εκείνος ο προπάππους μου, ξανθότερος στον κόσμο δεν υπήρχε

Ω! πόσο ευγνωμονώ την πόλη Αθήνα
Γάλα μου έδωσε, γυναίκα μ’ έκανε, άξια με έχρισε να την οργώνω
Άσε να λέω πως είμαι ένα απ΄ τα πλευράκια της, λίγο οξυγόνο που τη θρέφω
Εγώ που θέ μου τρέχω όλη τη γη, εδώ παντοτινά θα επιστρέφω.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Λίνα Φούντογλου

Η Λίνα Φούντογλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει παίξει σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, του ΔηΠεΘε Κοζάνης, του ΔηΠεΘε Ιωαννίνων και του ΚΘΒΕ, του Urbn Theatr, και έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως την Νικαίτη Κοντούρη, τον Νικο Αρβανίτη, τον Ηλία Παναγιωτακόπουλο, τον Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη κ.ά. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή ‘δημιουργικό μηδέν’ και διατηρεί τη στήλη “Απεριορίστων (δια)δρομών” στο 3pointmagazine. Ποίησή της έχει μεταφραστεί στα Γαλλικά απο τον εκδοτικό οίκο Riveneuve Continents. Είναι συνιδρύτρια της κινηματογραφικής ομάδας NAIL με την οποία έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά. Έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία DER που βραβεύτηκε στο Λονδίνο και στα επίσημα Videoclip "Έλα Κοντά” του Παύλου Παυλίδη και "High Command" του βρετανικού συγκροτήματος Detachments. Σπουδές: Αριστούχος της Δραματικης Σχολής Αθηνών “Γιώργος Θεοδοσιάδης” με υποτροφία, και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

X