Στάθηκε για μια ματιά. Παλιά, πόσο παλιά; Αγόραζε κι αυτός παλιά την εφημερίδα του. Τράβηξε την προσοχή του το πρόσωπο του παιδιού. Το μισάνοιχτο στόμα, τα μάτια του. Δευτέρα πρωί, έπειτα από ένα μαύρο σαββατοκύριακο που είχε μείνει κουκουλωμένος στο κρεβάτι, ανήμπορος να πάρει τα πόδια του, κλαμένος, θεονήστικος, όταν πληροφορήθηκε το συμβάν του Σαββάτου, δεν έδωσε και πολλή σημασία. Κρίμα το παιδί, σκέφτηκε μόνο. Το ’χε, λέει, πυροβολήσει κατάστηθα ένας αστυνομικός. Κι επακολούθησε ο μεγάλος χαμός. Κοίταζε τώρα μαγνητισμένος το πρωτοσέλιδο με τη φωτογραφία. Χθες το κήδεψαν. Και τι γράφει κάτω χαμηλά; Πυρ «Ζητάδων» μετά την κηδεία. Και παρακεί: Ο Καραμανλής ζήτησε συναίνεση από τους αρχηγούς αλλά του έδειξαν την κάλπη. Και πιο κάτω: Τέλειωσαν τα ψέματα. Μα τελειώνουν τα ψέματα; Ούτε στη ζωή ούτε και στην πολιτική τελειώνουν ποτέ. Άλλο όμως τα ψέματα τα μικρά, τα δικά του ψέματα. Άλλο τα μεγάλα. Και τι τον νοιάζουν τα μεγάλα, αν αυτός με τα δικά του, τα μικρά, κατέστρεψε τη ζωή του;

Αλλά πρώτα να πάρει τα τσιγάρα του. Χωρίς να το πολυσκεφτεί αγόρασε και την εφημερίδα. Θα μπορούσε ίσως να πιει κι έναν ελληνικό πιο πάνω στην καφετέρια. Δεν καλάκουσε, κάτι του είπε ο περιπτεράς, τον καλημέρισε; Χαμογέλασε κι αυτός. Πόσο κοστίζει ένα χαμόγελο; Καλό χαβά βρήκανε, συνέχισε ο περιπτεράς, φαστ φουντ την κάνανε και την πολιτική, με το που κερδίζει τις εκλογές μια παράταξη και σχηματίζει κυβέρνηση, έπειτα από έναν χρόνο, δυο το πολύ, αρχίζει λάβρα η αξιωματική αντιπολίτευση, από κοντά και οι αποδέλοιποι, μπας κι υστερήσουν, να της ζητάνε εν χορώ να παραιτηθεί. Τι να του πει; Θα ’θελε να του πετάξει ένα, ας πούμε, όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια, μα δεν του βγήκε. Ένευσε μόνο με το κεφάλι ένα, ας πούμε, δε βαριέσαι, σε δουλειά να βρισκόμαστε… Πήρε κι ένα φακελάκι παστίλιες ευκαλύπτου. Φαρμάκι το ’νιωθε το σάλιο του.[…]

«Γιατί εμένα η ψυχή μου», Εκδόσεις Πατάκη, 2012

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X