Το παράδειγμα του Ουίνστον Τσώρτσιλ επικαλέστηκε για να υπερασπιστεί τον ηθοποιό Λίαμ Νίσον ο παλαίμαχος παίκτης της Λίβερπουλ και της Εθνικής Αγγλίας Τζον Μπαρνς με δηλώσει του στο skynews.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε ότι πριν 30 χρόνια αντέδρασε με ρατσιστικό τρόπο όταν έμαθε πως φίλη του είχε πέσει θύμα βιασμού από μαύρο άντρα.

Ωστόσο, στη συνέχεια ο Λίαμ Νίσον ζήτησε συγγνώμη και παράδεχτηκε το λάθος του. Κάτι που δεν θα έκανε ποτέ ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, τον οποίο κανείς δεν.. αγγίζει στην Αγγλία και ο Τζ. Μπαρνς ήθελε μέσα από τη χρήση του παραδείγματός του να αναδείξει την υποκρίσια που υπάρχει στη βρετανική δημόσια σφαίρα.

“Ας γκρεμίσουμε το άγαλμα του Ουίνστον Τσώρτσιλ, λευκού ρατσιστή και κατά συρροή δολοφόνου”, δήλωσε στο skynews ο Τζ. Μπαρνς και αναρωτήθηκε: “Πώς ο Τσώρτσιλ θεωρείται ήρωας, που πίστευε στο να εξοντώνονται με αέρια κατώτερες φυλές κι εμείς στοχοποιούμε τον Νίσον, που παραδέχτηκε πως έκανε λάθος, ενώ ο Τσώρτσιλ ποτέ δε θα το παραδεχόταν και θα έλεγε τα ίδια αν ζούσε σήμερα;”.

*Με πληροφορίες από την Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια