Γάζα 14 Μαΐου 2019. Την ίδια ώρα που στο Τελ Αβίβ όπου όλα τα φώτα είναι στραμμένα στη Eurovision, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στα χαλάσματα της βομβαρδισμένης Γάζας, Παλαιστίνιοι μουσικού δίνουν τη δική τους συναυλία.

Μια συναυλία διαφορετική, με φόντο τα κατεστραμμένα από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και με κοινό μερικά παιδάκια που ίσως να είναι το μόνο ευχάριστο θέαμα που βλέπουν και ακούν πέρα από τους τρομακτικούς βομβαρδισμούς.

Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες και πολιτιστικά κέντρα κλήθηκαν να μποϋκοτάρουν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ και πραγματοποίησαν το δικό τους φεστιβάλ παλαιστινιακής μουσικής, το οποίο ονομάζεται «Μήνυμα της Γάζας» στα ερείπια του βομβαρδισμένου κτηρίου Abu Qamar στη Γάζα.

Στόχος τους είναι παρά την καταστροφή και το βομβαρδισμό, να στείλουν το δικό τους μήνυμα στον κόσμο.

Όπως αναφέρει το RT, Ένας Παλαιστίνιος καλλιτέχνης ζήτησε από τους καλλιτέχνες της Eurovision να μποϋκοτάρουν τον διαγωνισμό «επειδή το καθεστώς κατοχής λειτουργεί για την καταστροφή της Λωρίδας της Γάζας και σκοτώνουν τις γυναίκες και τα παιδιά, όπως μπορείτε να δείτε».

Φωτογραφίες από τον Mohammed Zaanoun 

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]