Μπορεί γύρω τους να πέφτουν σφαίρες και οι φωτιές να μαίνονται, όμως μια ομάδα Παλαιστινίων χορεύει μπροστά στον φράχτη στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.

Πέντε άντρες και μια γυναίκα χορεύουν dakbeh μπροστά από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές στη Γάζα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Μεγάλης Επιστροφής. Ο Dakbeh είναι ένας παραδοσιακός αραβικός χώρος, ο οποίος, σύμφωνα με την παράδοση, χρησιμοποιείται για να διώξει τις κακές δυνάμεις και να προσφέρει προστασία και πρόοδο.

Για τους Παλαιστίνιους που ο αγώνας είναι καθημερινό κομμάτι της ζωής τους, ο χορός αυτός είναι κι αυτός ένας τρόπος να δείξουν πως υπάρχει ζωή και μέσα στο θάνατο.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X