Του Θανάση Τριαρίδη

Η Παναγία των Παρισίων θα ξαναχτιστεί.

Μα και κατεστραμμένη να έμενε θα ήταν η σημαντικότερη εκκλησία του κόσμου. Όχι για τον Θεό που δοξάζει εδώ και οχτακόσια χρόνια – είναι ένας Θεός βίας, κυριαρχίας, φόνου και θανάτου (όπως όλοι οι θεοί όλων των καθεδρικών όλων των θρησκειών).

Ούτε γιατί είναι το ομορφότερο γοτθικό αρχιτεκτόνημα του ανθρώπου.

Ούτε καν γιατί αποτελεί μέρος της πιο θεμελιακής μνήμης του καθενός μας που σαν σαστισμένο παιδί φωτογραφήθηκε ξανά και ξανά κάτω από τον ίσκιο της.

Η Νοτρ Νταμ ήταν, είναι και θα είναι η σημαντικότερη εκκλησία του κόσμου γιατί στα καμπαναριά της έζησε ο Κουασιμόδος. Και γιατί κάποιο ανθρώπινο χέρι χάραξε κάποτε σε ένα από τα υπόγειά της την λέξη ΑΝΑΓΚΗ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X