Το χειρότερο δυνατό σενάριο για τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων φαίνεται πως θα αποφευχθεί, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της γαλλικής πυροσβεστικής.

Η καταστροφή ωστόσο δεν παύει να είναι μεγάλη. Η φωτιά ακόμη καίει την οροφή, τα 2/3 της οποίας έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και το κωδωνοστάσιο έχει καταρρεύσει. Από την άλλη έχουν σωθεί οι πύργοι του ναού και όλα τα λείψανα.

“Θα τη ξαναχτίσουμε”, είναι το μήνυμα που έστειλε πριν λίγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν.

“Αυτός τον καθεδρικό ναό, θα τον ξαναχτίσουμε όλοι μαζί”, υποσχέθηκε ο Μακρόν ενώ είχε επισκεφθεί το σημείο της καταστροφής. “Θα απευθυνθούμε στα μεγαλύτερα ταλέντα και θα τον ξαναχτίσουμε. Επειδή αυτό είναι που περιμένουν οι Γάλλοι, επειδή αυτό είναι που αξίζει η ιστορία, επειδή αυτό είναι το βαθύ μας πεπρωμένο”.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια