Το δημοφιλές συγκρότημα είχε εκφράσει και με ανακοίνωσή του την αλληλεγγύη του στην νεαρή πανεπιστημιακό, που οδηγήθηκε στη φυλακή με βάση ένα έωλο κατηγορητήριο ενώ το Εφετείο Αναστολών αρνήθηκε να την αποφυλακίσει μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης σε δεύτερο βαθμό.

Σε κείμενο αλληλεγγύης που είχε αναρτηθεί στη σελίδα τους στο Facebook αναφέρονταν τα εξής:

“Δυστυχώς στην παράλογη κοινωνία μας το τεκμήριο της αθωότητας έχει πάει περίπατο. Η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή. Είναι ταξική και διαλέγει αθώους και ένοχους. Στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των αδικημένων.

Λευτεριά στην Ηριάννα Β.Λ. και στο συγκατηγορούμενο της, που έχουν καταδικαστεί με αστήρικτα και αντιεπιστημονικά στοιχεία σε πολυετείς φυλακίσεις και στις 17 Ιουλίου εξετάζεται η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής τους. Ας κάνει ο καθένας μας έμπρακτα ότι μπορεί ώστε να μην συντελεστεί αυτή η αδικία, ειδικά οι έχοντες θεσμικό ρόλο δεν αρκεί να κάνουν δηλώσεις. Ντροπή για όλους μας αυτά τα γεγονότα.

ΥΓ. Τον Τ.Θεοφίλου, επίσης καταδικασμένο με εξίσου αστήρικτα στοιχεία, γιατί τον ξεχνούν οι πολλοί; Σε λίγη ώρα ανακοινώνεται η απόφαση του δικαστηρίου. Ευχόμαστε να αθωωθεί.”

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X